Tüm Dünya yayılan olan Korova virüs sağlını  Ülkemiz ve ilimizde etkili oluyor. Zonguldak vaka ve can kaybı açısından Türkiye’de ilk 5’e giren iller arasında yer arıyor. 

Yani riskli illerin başında geliyoruz

Cumhurbaşkanı, İç  İçleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Valiler, Belediye Başkanları, idare ve mülke amirler sürekli ‘ Evde kalın’ çağrısı yapıyor.

Devletimiz  virüsü önlemek için tüm önlemleri alıyor. 

65 yaş üstü sokağa çıkılması  yasak. Okullar  tatil, AVM , cafeler, parklar, çay ocakları, lokantalar, piknik yerleri, iş yerleri, Çarşı- Pazar kapalı.  Spor müsabakaları, toplantılar, düğün-dernek işleri hepsi ertelendi. Devlet dairelerinde  esnek çalışma saatleri uygulanıyor.  Şehirler arası  seyahat kısıtlamaları var. İl içi seyahatlerde kısıtlama var. Merkeze ve ilçelere giden tüm araçlar giriş çıkışlarda kontrol ediliyor. İnsanların toplu olarak bir araya geldiği yerler  kapalı. Buna  rağmen Zonguldak halkı evinde kalmayarak bir şekilde  kendini dışarı atıyor.

İnsanlar sorumsuzca dışarı çıkıp boş boş dolaşıp sosyal mesafeyi korumayınca   virüsün yayılmayası için gerekli ortam oluşuyor.

Duyarsız insanlar yaya olarak çıkmasalar bile araçları ile bir şekilde sorumsuzca dolaşıyorlar. Ne kadar insan, ne kadar araç trafiğe çıkarsa risk artıyor.

Sabah saatlerinde  tenha olan Zonguldak caddeleri, öğleden sonra  hem yaya, hem araç trafiği açısından doluyor.

Bu fotoğraflar  2 Nisan Perşembe günü  öğle saatlerinde çekildi. Okullar tatil, hep yer kapalı olmasına rağmen trafik kilit. Her araçta en az 3-4 kişi var.

Hadi acil ihtiyacı olanlar  sokağa çıkıyor. Bu insanların hepsinin mi acil işi var. Allah aşkına bu insanlar nereye gidiyor

Bu işin şakası yok. Virüs her geçen gün yayılıyor. Önlemenin en önemli yolu evde kalmak. Bir- iki hafta evde kalsak beklide sıkıntı aşılacak.

 Virüs yayılıyor.

 Hepimiz  risk  altındayız.

Zonguldak hala işin ciddiyetini anlamak istemiyor. 

Uyarıları dikkate almıyor.

Allah sonumuzu hayır eylesin.