Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü'nde 30 usta öğretici ile yapılan toplantıda öğretmenlere bir dizi yasak getirildi.

Toplantıya bugüne kadar görülmemiş bir şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü'nün de katıldığı, Halk Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü tarafından toplantıya katılan usta öğreticilerin tehdit edilerek, " kurumu ilgilendiren konularda CİMER'e şikayet etmenin yasaklandığı, yasağa uymayanların bir daha kurs açamayacakları" bildirildi.

Bir süredir Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nce meydana gelen usülsüzlükler ile bu usülsüzlüklere karışanlara verilen cezaların basında yer alması üzerine düzenlendiği belirtilen toplantıda usta öğreticilere hitaben, " Bundan sonra görüştüğümüz kişilere dikkat edeceksiniz, istenmeyen kişilerle görüşmeyeceksiniz, kurumla ilgili konularda CİMER'e şikayette bulunmayacaksınız. Bu kurallara uymazsanız bir daha Halk Eğitim'in kapısından içeri giremezsiniz, hiç bir şekilde kurs açamazsınız" şeklinde açıkça tehditte bulunmaları büyük tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan bazı usta öğreticiler, " En doğal kişilik haklarımızı yok sayan ve devletimizin verdiği CİMER'e şikayet hakkını kullanmamızı yasaklamaya çalışan böyle bir zihniyet kabul edilemez. Öğretmenleri kapıkulu gibi gören anlayışı kabul etmiyoruz" şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz