Çaycuma Belediyesi Gagavuzya’daki kardeş kenti Tülüköy’e okul sıraları, çocuk parkı ve çeşitli sarf malzemelerinden oluşan bir tır malzeme gönderdi.
Geliştirdiği kardeş kent ilişkileri ile uluslararası alanda da iyi belediyecilik örnekleri sergileyen Çaycuma Belediyesi, Gagavuzya’daki kardeş kenti Tülüköy’e bir tır malzeme gönderdi. Tülüköy’e ulaştırılmak üzere Türkiye Moldova Dostluk Derneğine teslim edilen tıra okul sıraları, büro mobilyaları, çocuk parkı, oturma grupları, piknik masaları, köpek kulübeleri, bazı kent mobilyaları ve çeşitle sarf malzemeleri yüklendi.
MALZEMELERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ÇAYBEL TARAFINDAN ÜRETİLDİ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Kardeş kentimiz Tülüköy’de Çaycuma’mızın adını taşıyan bir eser olsun istedik. Bu amaçla çoğunluğu şirketimiz ÇAYBEL’in üretimlerinden oluşan bir tır malzemeyi Gagavuzya’ya gönderdik. Orada, içinde oturma grupları da olan çok güzel bir çocuk parkı olacak. Çaycuma halkının armağanlarını kabul ederek bizleri onurlandıran başta Tülüköy Belediye Başkanımız Sayın Natalia Popova olmak üzere tüm Gagavuz halkına teşekkür ediyorum.” dedi.
ÜLKEMİZİN ULUSLARARASI ALANDA SAYGINLIĞINI ARTIRMAK GİBİ BİR GÖREVİMİZ DE VAR
Aynı ortak dilin konuşulduğu Gagavuzya’ya tarihsel bağlarla bağlı olduklarını da dile getiren Başkan Kantarcı, “Yerel yönetimler olarak, kentlerimizin huzur ve refahı kadar ülkemizin uluslararası alanda saygınlığını artırmak gibi bir görevimiz de var. Aynı ortak kültürel mirası paylaştığımız ülkelerle dayanışma içinde olmak, dostça ilişkiler geliştirmek ülkemizin dış politikası açısından da önem taşıyor. Çaycuma Belediyesi bu alanda da güzel çalışmalara imza atarak hem kendisinin hem de ülkemizin uluslararası tanınırlığını artırıyor. Başta üretimleri yapan ÇAYBEL personeli ve koordinasyonu sağlayarak malzemelerin sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlayan Türkiye Moldova Dostluk Derneği Onursal Başkanı Sayın Rafet Köksal’a çok teşekkür ediyor, bu vesileyle kardeş Gagavuz halkına bir kez daha selam ve sevgilerimi yolluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.








