Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, KANAL Z'de canlı olarak yayınlanan Günün Konusu programının konuğu oldu. KANAL Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı, Lens Medya İmtiyaz Sahibi Ergin Özkul ve Gazeteci Gamze Gayret'in zorlu sorularını yanıtlayan Cem Dereli, seçime 10 gün kala Zonguldak halkının kafasındaki soru işaretlerini gidererek, projelerini detaylı bir şekilde kamuoyuna sundu. 

Seçim gündemiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Dereli, "Siz de diğer partiler gibi anketler yaptırıyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayarak "Diğer partilerin yayınladığı anket sonuçlarına inanmıyorum" dedi. 

Cem Dereli soruyla ilgili cevabında şu ifadeleri kullandı; 

"Biz de Zonguldak'ta sıklıkla anket yapıyoruz. Diğer partiler gibi biz seçimi kim kazanır diye yapmıyoruz. Diğer partilerin yaptırdığı anketlerde, seçime son 10 gün kala halen daha Zonguldak seçmeninin kesin bir karar verebildiğine inanmıyorum. Kamuoyunda ciddi bir baskı da var. Yapılan anketlerin yüzde 95'i telefonla yapılıyor. Sahada ciddi yapılan bir anket maalesef henüz Zonguldak'ta yok. Bize gelen sonuçlarda %30-35'lik kararsız bir kitle var. Dolayısıyla biz seçimi üçe böldük. Vatandaş sandığa girdiğinde kararını verecek."

Muhabir: Ersin Çorbacı