CHP il  binası toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Devrim Dural, "Emekten, üretimden, doğadan, kadınlardan ve gençlerden yana bir politika izleyeceğiz" dedi.

İl Başkanlığı'na seçildiğinde partiden uzaklaşan, kırgın , küskün, kendisini ötekileştirilmiş hisseden tüm kesimlerle iletişime geçerek tekrar parti safına geçirebilmek için olağanüstü bir gayret göstereceğini belirten Devrim Dural şunları ifade etti:

"Varlığıyla onur duyduğum değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Saygıdeğer Basın Emekçileri hepinize sevgi ve saygılarımı sunar, adaylık açıklamamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hoş geldiniz... 
Kısaca kendimi tanıtarak sözlerime başlamak istiyorum. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra memleketim Zonguldak'a 1999 senesinde döndüğümde yaptığım ilk iş Cumhuriyet Halk Partisine üye olmak olmuştur. Siyasi serüvenim partimizin barajın altında ve meclis dışında kaldığı yıllarda 2 dönem gençlik kolları başkanlığı yaparak devam etti. 2002 yılında yapılan genel seçimlerde - Zonguldak'ta 25 yıl sonra 2 tane milletvekili çıkarabilme onurunu Gençlik Kolları Başkanı olarak yaşadım. Sonraki yıllarda sürekli örgüt çalışmalarının içinde bulunarak emek ve demokrasi mücadelesine katkı sağladım. Önceki dönem il yönetimi içinde 3 sene boyunca saymanlık görevini üstlendim. Zorlu salgın hastalık sürecinde ve ekonomik sıkıntıların yoğun olarak yaşandığı ortamda görevimi fedakarca yaptım. Genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum. Sıralama da yer alamasam da partimin verdiği görevleri harfiyen yerine getirdim. 

Temel amacımız Cumhuriyet kazanımlarının korunması, Atatürk devrimlerinin gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması olmalıdır. Buradan yola çıkarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci karakterini esas alan bir yönetim biçimi hedefliyoruz. Toplumsal talep ve ihtiyaçları önceleyen , halkın çıkarına olan bir siyaset anlayışını gözeteceğiz. Emekten, üretimden, doğadan, kadınlardan ve gençlerden yana bir politika izleyeceğiz. Partimizden uzaklaşan, kırgın , küskün, kendisini ötekileştirilmiş hisseden tüm kesimlerle ietişime geçip arkadaşlarımızı tekrar partimizin safına geçirebilmek için olağanüstü iyi niyetli, samimi, gerçekçi bir çaba içinde olacağımızın sözünü veriyorum. Diyalog kuran , uzlaşan , ortaklaşan demokratik bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Sol ve sosyal demokrasiden yana tavır alacağız. 

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde ön seçim uygulamasını hayata geçireceğiz ve Zonguldak'taki tüm belediyelerin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kazanılabilmesi için gereken iradeyi ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm bu tecrübemiz ve düşüncelerimiz ışığında artık Zonguldak'ta “DEVRİM VAR” diyorum ve kuruluşun 100. Yılında 100 yıllık çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Kaynak: Ercan Demir