CHP İl Başkanı Devrim Dural, aday adaylık sürecinin Bugün itibarıyla başladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  İl Başkanı Devrim Dural, düzenlediği basın toplantısında, "CHP'de aday adaylığı süreci bugün itibariyle başladı. 2972 sayılı kanun uyarınca 2024 yılı mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihi 1 Ocak 2924. Oy verme günü ise 31 Mart 2024 olacaktır. Mahalli idareler seçimine etkin ve verimli şekilde hazırlanmak amacıyla büyükşehir belediye başkanlıkları, il, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının Yüksek Seçim Kurulunu yayınlayacağı seçim takvimi bekletilmeden başlatılması öngörülmüştür. Bu nedenle Merkez Yönetim Kurulu'nun 20 10 2023 tarihli toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır. Aday adaylığı başvuru tarihi. Mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21 10 2023 ve 28 10 2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Yasa gereği istifa etmesi gerekenler ise siyasi parti, il, ilçe, belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve kamu görevlileri sır Sıfır 1 12 202bir on iki  ve 05 12 202 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir." şeklinde konuştu.

BAŞVURU FİYATLARI
CHP İl Başkanı Devrim Duralı, aday adaylık başvuru ücretini ise şu şekilde açıkladı;

"Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin lira ,Zonguldak mesela merkez ilçe için 17 bin 500 lira. Nüfusu 50-100bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 15 bin lira. Belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyelii içinse 100 binin üzerinde olan il ve ilçelerde 10 bin lira 60-100 bin arasında olanlar için 7.500 lira şeklinde öngörülmüş.

''ZONGULDAK'TA İTTİFAK YAPMAMAK ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ''

CHP İl Başkanı Devrim Dural, İttifak konusunda şunları söyledi:

"Tabii şimdi bizim  genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in biliyorsunuz ittifak anlamında olumlu görüşleri var. İttifak Tabii ki yapılabilir. Ama biz seçimleri Zonguldak özelinde konuşuyorum. Türkiye için de bunu konuşabilirim ama Zonguldak özelinde konuştuğumuz zaman ittifak yapılmayacakmış gibi bir seçim çalışmalarını yapıyoruz ve yapacağız. İttifak olsa da olmasa da biz burada 25 tane belediyenin hepsini alabilmek için gerekli çalışmayı Burada yapıyoruz. Yapacağız. Bu anlamda da iddialıyız.  elimizden gelen her şeyi yapacağız. İttifak olursa bir artı olur. Ama olmazsa da bizim herhangi bir çekincemiz yok. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak'ta çok güçlü bir parti. 11 tane belediye şu anda bizim elimizde. Dolayısıyla biz bunları bu sayıyı da yukarıya çıkartmak için örgütümüzle beraber var gücümüzle  olağanüstü bir çalışma içindeyiz." 

''ZONGULDAK'TA SEÇİM ALMAK KONUSUNDA İDDİALI HIRSLI VE İSTEKLİYİZ''

CHP İl Başkanı Devrim Duralı, "En Sağlıklı adayı belirleme noktasında bütün verilerden ölçme ve değerlendirme yapabileceğimiz bütün verilerden faydalanacağız. Maksimum düzeyde.
Zonguldak merkezde bizim oy oranımız birinci parti niz çıktık. Buradan buradan bunu ıbir şekilde ispatı da ortada.  yeni bir il yönetimi, yeni bir merkez içi yönetimi  biz istekliyiz, hevesliyiz. Dolayısıyla burada ıadayımızı belirleyip ısürece doğru hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Hızlı bir şekilde hedefe doğru koşacağız.  Zonguldak'ta da  biz burada gereğini yapacağız 
Bu seçimleri alacağız. Biz buna yürekten inanıyoruz." dedi.
 

Kaynak: Ercan Demir