Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem, mülakat sonrası gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Oldukça umutlu olduğunu ifade eden Tahsin Erdem, "Zonguldak'a mimar da lazım ama daha çok hesabı kitabını bilen mali müşavir de lazım" diyerek ince bir mesaj verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak belediye başkan aday adayı Tahsin Erdem yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"Ben bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Herkes tabii ki bu süre zarfında bütün projelerini anlatması beklenmez ama genel başlıklarına neler yapılabileceğini anlattık. Tabii ki muhtemelen anket olacak. Peşinden eğer gerek kalırsa ön seçim olacak. Tabii onların genel merkezin değerlendirilmesi. Ve kaybedeceğiz. Ama ön seçimin ön seçimi daha aday sonuç itibariyle daha adaletli olacağına ve ilk öncesinden kimi çıkarsa kim çıkarsa arkadaşlarımızdan, yedi arkadaşlarımızın hangi suçlar çıksın? Kesinlikle yanında olacağız. Sonuna kadar seçim sonuna kadar çalışacağız. Hiçbir destekten kaçınmayacağız. Bunu söyleyebilirim. Tabii ki tekstil manada şunlar şunlar yapılacak diyebiliriz. Bunlar tabii ki adaylıktan sonra herkesin eee bir proje bak orada çalışılıyor. Hem sosyal belediyecilik anlamında hem teknik anlamda bugün bugün  yapıldığını ya da  nasıl eksik yapıldığını, nasıl israfların yapıldığını hepsini biz genel başkanlarda söyledik. Tabii ki mesleğim itibariyle ben malum şahidim. Ben  tasarruf yapılır. Bu tasarrufu hangi  kaynaklarla nerelere aktarılabileceğini, nelerin yapılabileceğini ben  mesleğim itibariyle ben çok iyi biliyorum. bunu da çok iyi yapacağımın kanaatindeyim. Sosyal belediyeciliği çok iyi yapacağız kanaatinizi. Türkiye'nin bugün durum itibariyle geldiği noktada sosyal belediyeciliğe bakan bakmamak mümkün değil. Çünkü insanlarımızın maddi durumu olmayan insanlarımızın ya da kıyıda köşede kalmış insanların tamamına elimizin değeceğini söyleyebilirim. Bunu samimiyetle söylüyorum. Her platformda da bununla beraber Zonguldak olarak bak bunlar yüzleşmek durumundayız.  şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Yani bütün  aday arkadaşlarıma, aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Zonguldak'a mimar da lazım, Mali müşavir de lazım. Ama bütün bu yapılacak olan harcamaların hesabını kitabını en ekonomik şekilde israfa uğramadan uğratmadan Zonguldak'ın kaynaklarını kamunun kaynaklarını yetimin hakkını en iyi şekilde kullanacağımı kamu zararına karşın neler yapılması gerekirse bütün tedbirleri bu yaşıma kadar, biriktirmiş olduğum  deneyimlerle bunları ispatlayacağımı düşünüyorum."
 

Kaynak: Ercan Demir