Yaz aylarında sıcak hava dolayısı ile diyet yapmakta zorlanan vatandaşlara çağrıda bulunan Tuğçe Çetin su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;
” Yaz aylarında diyet yapmak biraz zorlaşıyor. Dış etkenler çok artıyor.  Dondurma yemek, mısır tüketmek vb. tüketimler artıyor. Öncelikle yapmamız gereken bizim yeterli kadar porsiyon tüketmemiz, porsiyon kontrolü sağlarsak her şeyi tüketebiliriz. Yaz aylarında terleme çok artıyor, bu yüzden normalde tükettiğimiz sıvı miktarından fazlasını tüketmemiz gerekiyor. Suyu hayatınızdan çıkartırsanız vücudunuzda ödem tutar. Ödem de her zaman şiş hissetmeye sebep olur. Su tüketimini hesaplatmak için kilonuz x 0.30’dan günlük ne kadar su tüketmemiz gerektiğini hesaplayabiliriz. Terlediğimiz zaman mineral kaybımız oluyor, her gün bir ya da maksimum iki tane soda limon içersek bu dengeyi sağlamış oluruz. Kilo vermek isteyenlerde gördüğümüz en büyük eksiklik kan tahlili yapıldığında D vitamini, demir ve B12 düşük olabiliyor, bu değerler düşük olduğunda kilo vermek çok zorlaşıyor. İlk başta eksik olan vitaminlerin takviye edilmesi gerekiyor. Düzenli kilo vermek ve yaptığımız diyetten verim almak için vitaminleri düzenli kullanmalıyız. Diyeti zor kılan şey biz diyeti kısıtlama olarak algılıyoruz, diyeti kısıtlama olarak algılamak yerine nasıl sağlıklı beslenmeliyiz bunu öğrenmemiz lazım bunu uyguladığımız takdirde hayatımız çok daha kolaylaşır. Olaya şöyle bakmak lazım ben nerde hata yapıyorum neden kilo alıyorum ?
Neden kilo veriyorum ?
Bu soruları çözüp onun için alışkanlık elde edebilmek için de kendimize zaman tanımamız gerekiyor. Yapmamız gereken en önemli şey bol bol sebze tüketimi, meyve tüketimini çok abartmadan günde farklı 3 çeşit meyve tüketerek, yemeklere başlamadan su tüketerek, yoğurt , ayran , cacık gibi sıvı yiyecekleri her zaman tüketelim soframızdan eksiltmeyelim. Salata mutlaka olması lazım, kırmızı ve beyaz et gibi ürünler haftada maksimum 3 kez tüketilsin, diğer günler de protein kaynağı için kuru baklagilleri tabağımıza koyarsak hiç sorun yaşamadan ideal kilomuza ulaşırız.” dedi.

(Haber - Neriman Dengiz)