Emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili hesaplamalar devam ederken gündemdeki gelişmeler emekliler tarafından yakından takip ediliyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program açıklamasının ardından yeni gelişmeyi duyurmuş ve bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını belirtmişti. Bu doğrultuda OVP’de yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanırken memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için yeni hesaplamaların da yapılmaya başlandığı bildirildi.
ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK 
Memur ve emekli maaşında hesap değişti. Kulislerde yer alan son rakamlar araştırılırken konuyla ilgili tüm gelişmeler de gündemde yer almaya devam ettiği belirtilerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan yeni kararı duyurmuş ve bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı aktarıldı.
ZAM ORANI YÜZDE 50 OLABİLİR 
Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını kapsayan Orta Vadeli Program da ise yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak kaydedilmişti. Şimdi gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Tüm bunlarla beraber emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da araştırılmaya başlandı. Yüzde 65’lik yıl sonu enflasyon beklentisi doğrultusunda 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak gerçekleşeceği belirtilerek emekli ve memur maaşlarına 2024 Ocak ayında yapılacak zam hesaplanmaya başlandığı bildirildi. Maaş hesaplamaları doğrultusunda emeklilere yapılacak olan zammın yüzde 50 olabileceği ifade edildi.
Memur ve emeklilerin gözü ve kulağı 2024 Ocak zammında. Memurların toplu sözleşmeden aldığı zammın yanına enflasyon farkının da eklenmesiyle beraber zam oranının yüzde 50’yi bulması beklendiği belirtilerek SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de enflasyonun öneminin büyük olduğu emekli maaşlarına yapılacak zamma refah payının da eklenmesiyle birlikte maaş zammının yüzde 50 olması beklendiği ifade edildi.
EN DÜŞÜK 11 BİN 250 TL
2024 Ocak ayında maaşlara yüzde 50 oranında zam gelmesi durumunda en düşük memur maaşının 22 bin TL’den 33 bin TL’ye, 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının ise 11.250 TL’ye çıkması bekleniyor

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz