Almanya'nın Essen Belediye Başkanı temsilcisi Michael Theisen, Zonguldak'taki iş adamlarına seslenerek Almanya'da düzenlenecek olan fuara katılım çağrısında bulundu.
Almanya'daki Türk-Alman işbirliği geliştirecek olan fuarın 27 -30 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğini belirten Michael Theisen toplantıya katılan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine şu şekilde seslendi:

"Uluslararası iş birliğinden sorumlu olduğu için Zonguldak ve Essen'e buradaki firma ve şirketlerin  Essen'de ki eşleşmesini sağlamak gerekiyor. Şehrin gelişmesine katkı sağlanası lazım ekonomi şehir gelişimi için önemli bu fikrimiz alman hükümeti tarafından desteklendi proje karşılığında desteklenmeye uygun görüldü bu süreç esnasında değerlendirme yaptık bu aynı zamanda başlangıç ama gelecek için çok önemli nasıl bir yapı ile ilerleyebiliriz bunları değerlendirdik ortamı yaratması ve dünya kültür mirasını temsil etmesi için bugünkü belediye ziyaretinde gördük ki Zonguldak’ta yenilikçi ve in-organik süreç başlıyor. Bu başlangıç için şunu düşündük gelecek şirketler için büyük maliyet oluşmaması için buluşma platformu görevi üstleniyoruz. Bunları planlama yaparken yoğun bir çalışma  yaptık ortak bi çalışma  yaptık maliyetler kabul edilebilsin ve maliyetler karşılansın istedik. Yeme içme ve ulaşım hariç konaklama ve uçuşlar kendilerine ait olacaktır. Buradaki katılacak şirketlerin profil ve taleplerine bakacağız. Eşleştirme yapılacak çalışmayı essen ile sınırlandırmayacağız. Erken bi zamanda bu işlere başlamak istiyoruz vize konusu önemli tek bi seferde müracatın yapılması lazım.  Görünümlerin standart olmasını istiyoruz yaklaşık bir maliyet hesabı çıkartmaya çalıştık. Kişi başı 500'e çıkarttık . Sizden gelecek talep doğrultusunda Salı günü itibari ile standartlar kurulacak. Sizlerin bölgeyi ziyaret etme fırsatınız olacak. Bu davette aynı zamanda önemli protokol yer alacak. Asıl planlamamız standartlara gidilsin ve aşçılık gerçekleşsin önemli sunumlar gerçekleşebilir. Şirketlerin eşleştirmektesiniz yapacağız. Çevirmenlik hizmeti için öğrenciler bu anlamda hizmet verecek etkinlik boyunca Zonguldaklı vatandaşları buluşturmayı planlıyoruz. Program saati sadece bir teklif bu konuda ön rezervasyon yaptık. İndirimli fiyatlarlar ile ön rezervasyon yaptık. Bizden talep olursa bizde rezervasyon konusunda 
yardımcı olacağız"
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz