Eymen Nedir? TDK Sözlük Anlamına Eymen Ne Demek?

Eymen kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde birçok insan erkek çocuklarına Eymen ismini koymaktadır ama çok az insan Eymen kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Eymen nedir?

2023 yılında en çok tercih edilen erkek isimleri arasında yer alan, anne ve babaların da çokça beğendiği bir isimdir. Anne, babalar yeni doğan erkek çocuklarına Eymen ismini koymak istiyor. Peki Eymen ne demek? Eymen ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Yeni Adım Gazetesi olarak bu ismi sizin için araştırdık. İşte detaylar…

 

Eymen ismi ne anlama geliyor?

Eymen ismi ailelerin en çok tercih ettiği isimlerdendir. 2023 yılında yapılan araştırmalarda istatistikler 5147 kişinin ismin Eymen konulduğunu gösteriyor. Toplamda ise, 63 bin 497 kişinin ismi Eymendir. Eymen kelimesinin kökeni Arapçadır. Birçok anlamı bulunmaktadır. Bu anlamlar; doğru olan, sağ elini kullanan, sağdaki, Allah tarafından kutsanmış, şanslı’dır.

 

Eymen Kuranda geçiyor mu?

Zaten Arapça kökenli bir isim olan Eymen Kuran-ı Kerimde de geçmektedir. Eymen isimi Kuran’da Meryem suresi, Taha suresi ve Kassas surelerinde yer almaktadır. Bu ayetlerde Eymen isminden Allah tarafından korunan ve talihli kimseler olarak bahsedilmektedir. Ayrıca Eymen ismi babası Bedir şehitlerinden olan, Mekke alınırken Müslümanlığı kabul etmiş olan Eymen bin Hureyn adlı kişinin ismi olarak belirtilmektedir.

 

Eymen isminin karakter özellikleri nelerdir?

  • Hayal gücü çok gelişmiştir. Özellikle müzik alanında çok başarılıdır.
  • Mantıklı yapısı sayesinde herkesin takdirini ve saygısını kazanır.
  • Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.
  • Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir.
  • Akıllı ve yeteneklidir; ama duygusallığının kurbanı olmaya da çok yatkındır. Kurnaz yapısına rağmen, çabuk aşık olup kandırılabilir.
  • Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.

 

TDK’ya Göre Eymen;

TDK sözlüğünde Eymen kelimesi ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Editör: Mert Toruk