Göz yanması yaşayan kişilerin denemesi gereken yöntemler vardır. Bu yöntemleri deneyerek göz yanmasından kurtulabilirsiniz. Tabii bu yöntemleri uygun ve doğru bir şekilde yapmak gerekir. Aksi halde gözlere zarar verilebilir. Bu yüzden göz yanmasının yoğun olduğu durumlarda bir uzmandan yardım almak en doğrusu olacaktır.

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?

1- Soğuk Su Uygulamak

Gözlerde yaşanan yanma için soğuk su etkili bir yöntem olabilmektedir. Bunun için soğuk suyu yüzünüze çarpmanız lazımdır. Bu şekilde yanma etkisini azaltma şansınız bulunmaktadır. Özellikle göz çevresini iyice temizlemek gerekir. Soğuk su ile gözün içerisinde yanmaya neden olan herhangi bir cisim ve benzeri şeyler çıkartılabilir. Tabi bunu yaparken gözlere zarar vermemek lazımdır. Dikkatli bir şekilde soğuk su uygulaması yapılabilir.

2- Soğuk Çay Poşeti

Demediğimiz çayın poşeti soğuduktan sonra bunu gözünüze koyabilirsiniz. Ayrıca bu poşetle göz bölgenize masaj yapmak işe yarayabilir. Yapılan bu işlem sonrasında göz yanması son bulabilir.

3- Doğal Gül Suyu

Doğal gül suyu gözlerde yaşanan morluk, kızarıklık ve yanma gibi durumları geçirebilir. Bu yüzden temiz bir pamuğa gül suyu dökerek gözaltı ve göz çevresine sürebilirsiniz. Ayrıca göz kapağına gül suyundan pamukla uygulayabilirsiniz. Bu şekilde gözlerde oluşan yanmadan kurtulma şansınız bulunmaktadır.

Editör: Oğulcan Öz