BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN, "TAHMİNLERİMİZİN ÇOK ÜZERİNDE BİR KATILIM OLDU. YEMEK YİYEMEYENLER DE OLDU. ÖZÜR DİLİYORUZ, İNŞALLAH BU EKSİĞİMİZİ TELAFİ EDECEĞİZ."

Belediyemiz tarafından bu yıl 7. düzenlenen Kadir Gecesi İftar programına binlerce Alaplılı sahil parkta kurulan iftar sofralarında oruçlarını açarak dua etti.

Alaplı, iki yıllık bir aranın ardından yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla, toplu iftar programında tekrar bir araya geldi. Sahil Park’ta kurulan iftar sofralarını tek, tek gezen Belediye Başkanımız Nuri Tekin ve eşi Aysel Tekin vatandaşların Kadir Gecesini kutladı. Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından okunan ezanla birlikte vatandaşlar aynı anda oruçlarını açtı.

İftar programında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, iki yıldır pandemiden dolayı iftar programı yapamadıklarına söyledi.

Beklendiğinin üzerinde yüksek bir katılım olması nedeniyle bazı vatandaşlarımız iftar yemeği alamadığı bu yüzden özür dilekdiklerini belirten Tekin, “Bugün bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Allah, sağlık selamet içerisinde Ramazan Bayramı'nı idrak etmeyi nasip etsin. İki yıldan beri Alaplı'da geleneksel olarak yaptığımız iftar programını pandemiden dolayı yapamadık. Bu sene, çok şükür programımızı yapabildik. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Çok kalabalık oldu. Böyle bir katılım beklemiyorduk. Eksiklerimiz oldu. Yemek alamadan dönen vatandaşlarımız oldu. Onlardan özür diliyorum. İnşallah bunun telafisini yapacağız. Ama önemli olan burada aynı softada oruçlarımızı açmaktır. Bu bir yemek değil bu güzel ortamın havasını solumak, burada beraber bir bardak su içebilmektir. Sizlere teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bugün bizi yalnız bırakmadınız, bu alanı doldurdunuz." ifadelerini kullandı.

TÜM SPONSONSORLARIMIZA TEŞEKKÜR ETTİ

İftar programının ve Ramazan yardımlarının ana sponsorlarına isimlerini sayarak tek tek teşekkür eden Tekin, şunları kaydetti:

"Bu organizasyonun ana sponsoru olan AK-AL Dinarsu Fabrikası'na çok teşekkür ediyorum. 800'ün üzerinde insanımıza aş veriyorlar, iş veriyorlar, her zaman yanımızda oluyorlar. Ramazan boyunca, hiç reklamını yapmadan bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza Ramazan yardımı yaptık. Bu gıda yardımlarını da, Alaplı'daki iş insanlarımız sayesinde yaptık. Onlara da çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. "

"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Konuşmasına, şehitlerimize rahmet dileyerek Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dün, şehit olan üç kahraman evladımız şehit oldu. Birisi hemşehrimiz, kahraman askerimiz Sözleşmeli piyade er Doğukan Korkmaz, yine Sözleşmeli Er Fırat Canlı, Sözleşmeli Er Yunus Kalkan şehit oldu. Bu üç şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bugünleri bir daha bize göstermesin, bir daha şehit acısı yaşatmasın. Mekanları cennet olsun. " şeklinde konuştu.

İftar programında, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz da bir konuşma yaparak, katılan herkese teşekkür edip Kadir Gecesi'ni kutladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi