Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TRT Haber'deki canlı yayında deprem bölgesinde görev yapan madencilerin başarısından övgüyle söz ederek şunları söyledi.

"Türkiye'nin en büyük afetini yaşadık hep beraber. Bugün 17. gün. Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılarda acil şifalar diliyorum. Depremin en başından beri buradayız. Zonguldak'tan ve Türkiye'nin her tarafından ekipler geldi.
Zonguldak'ta var 7.000 kişi Adapazarı'ndan  11 bin kişi ve diğer bölgelerden de gelenler var. Deprem olduğu andan hemen sonrasında turkish olarak kriz masası kurduk ve tüm imkanlarımız deprem bölgesine seferber ettik. Şu an yine buradayız. Yanımızda genel madensel Sendikası Genel Başkanı Hakan yeşil ve bu ve diğer sendika başkanlarımız var. Burada herkes elinden. Özellikle madencilerimizin başarısına çabasını tüm Türkiye tüm dünya gördü.
Şimdi bir ve beraber olma zamanı,yaraları sarma zamanı. Herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam ediyor.
 Türk iş olarak bölgede bizim  bu bölgede 150.000 üyemiz var 302 tane de ölen kardeşimiz arkadaşımız var Rahmetli olan arkadaşımız var ama biz depremde vefat eden 42.000 vatandaşımızı evladımız olarak görüyoruz.
Madencilerimiz burada olağanüstü işler yaptı,hayat kurtardı.  Şimdi yardımlaşma zamanı, yaraları sarma zamanı.
Türk İş olarak şu anda 4.000 depremzedeyi Mersin'de Antalya'da İzmir'de Ankara'da ki otellerde ve misafirhanelerde ağırlıyoruz.
Deprem bölgesinde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunan türk-iş üyelerinin hepsini teşekkür ediyorum.Onların başkanı olmaktan mutlu olduğu ifade ediyorum.
Türkiye'nin her yerinden üyelerimiz burada."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi