TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ile ilgili yasa teklifi kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmadan emekli olabilecekler. Teklif, tüm partilerin oylarıyla kabul edildi. Zonguldak’da yaşayan vatandaşlar da hayırlı olsun diyerek erken emeklilikten yararlandıkları için teşekkür ettiler. 

"MUTLUYUZ TEŞEKKÜRLER"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü. Emekçilerimize hayırlı olsun!" dedi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ile ilgili yasa teklifi kabul edilmesinin ardından Zonguldaklı vatandaşlar da yorumlarını dile getirdi. Vatandaşlar, “Aslında geç kalınmış bir yasadır. Enflasyon aldı başını gidiyor. Bize göre yeniden Ek zam verilsin. Başka türlü başa çıkılamaz. İnsanlarımız açısından bir beklenti vardı ve bu beklentiye çözüm bulundu. Belli miktarda prim ödeyen vatandaşın mağdur olması önlendi. Doğru bir politikadır. erken yaşta emeklilik tüm gençlerin önünü açmış oldu. Devletimizden Allah razı olsun mutluyuz teşekkür ederiz.

Haber : AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi