Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik olarak Kişisel verilerin korunması ve VERBİS’ e kayıt konularında bir seminer düzenlendi.

Eğitmen Sibel Terzi tarafından dünyada kişisel verilerin korunmasına yönelik çalışmaların anlatılmasıyla başlayan seminer Türkiye’de ki uygulamalar , yasal mevzuat ve kişisel veri toplayan , saklayan ve işleyen kurumların yapması gerekenlerin anlatımıyla devam etti. Uygulamalı örneklerin anlatılmasından sonra soru cevap şeklinde seminer tamamlandı.

Kişlisel verilerin korunması ve VERBİS’e kayıt konusunda açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Metin Demir, üyelerimiz işleri gereği kişisel verileri topluyor , saklıyor ve işliyor. Bu süreçte kişisel verilerin yetkili olmayan kişilerle paylaşılmaması , amacı dışında kullanılmaması ve yasal süresi dolduğunda kişisel verilerin imha edilmesi gerekiyor. Bu süreç çok ciddi yasal yükümlülükleri içeriyor. Üyelerimizi bilgilendirerek olumsuz bir durumla karşılaşmadan durumlarını gözden geçirmelerini ve yeni olan bu yasal düzenlemelere uygun olarak süreçlerini düzenlemelerini istiyoruz. Uygulamayı nasıl yapacakları konusunda da kendilerini uygulamalı örneklerle aydınlattık. 

Eğitimlerimizi üyelerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu ve benzeri konularda üyelerimizin talepleri doğrultusunda eğitimlerimize devam edeceğiz dedi. 


Editör: Haber Merkezi