ÖZEL HABER

AK Parti ve MHP Zonguldak Belediye Başkanlığı'nda ortak aday çıkaracak.MHP Genel Merkez'den talimat gelmediği sürece 24 Belediye de kendi adaylarıyla seçime girecek.Zonguldak'ta Cumhur İttifakı'nın ortak aday çıkaracağını ilk kez Yeni Adım internet sitesinde yayınlamıştık. Bu haberimizin ardından yapılan açıklamalarda net bilgi olmadığı belirtilmişti.Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve vekillerin her konuşmasında 25'te 25 belediyeyi alacağız ifadeleri Cumhur İttifakı ortakları MHP'yi rahatsız etmişti.MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk,ardından verdiği demeçlerde 25 belediyeyi MHP'li yapacaklarını söylemişti.Bunun üzerine Çağlayan, Öztürk'le bir araya gelerek fotoğraf çektirmiş ve basına servis ederek Cumhur İttifakı'nda sorun olmadığını dile getirmişti.

"SELİM ALAN'IN YÜZDE 60 İDDİASI"
17.9.2023 tarihinde yayınlanan haberde,"Yerel seçimler için adaylık çalışması sürdüren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Zonguldak'ta ittifak yapıp yapmayacağı da seçmenler tarafından merakla beklenirken, MHP kulislerinden edinilen bilgilere göre gündeme "Zonguldak'ta AK Parti ve MHP ittifakı" iddiası bomba gibi düştü. Bu bilgi doğrultusunda AK Parti ve MHP'nin ortak bir yerel seçim çalışması hazırlığı sürdürdüğü de partilerin tabanından gelen bilgiler arasında yer alıyor."ifadeleri yer almıştı.Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, KANAL Z'de canlı olarak yayınlanan "Günün Konusu" programına katılarak "Yerel seçimlerde yüzde 60 oy alacağım" demişti.

"ZONGULDAK'TA MHP'Yİ BİTİRDİNİZ"
Öte yandan,MHP kanadında Zonguldak'ta ittifak rahatsızlığı yaşandığı belirtiliyor.MHP tabanı,"2019 yerel seçimde 8 bin 912 oy alan MHP kendi belediye başkan adayını çıkarmalıydı.İttifaklar partimize zarar veriyor.Halk nezdinde aday bulamadığınız için ittifak yapıyorsunuz görüşü ortaya çıkıyor.Zonguldak'ta MHP'yi bitirdiler.MYK üyesi Murat Kotra'nın bu konuda Genel Başkanımıza baskı yapmasını beklerdik.Zonguldak'ta Cumhur İttifakı asla yüzde 60 oy alamaz. Bir çok partili oyunu başka sağ partiye verecektir"dediler.
 

Kaynak: Haber Merkezi