Seçime 5 kala İYİ Parti Zonguldak teşkilatlarında sular durulmuyor. Parti tabanından İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay ve birinci sıra milletvekili adayı Evrim Balbaloğlu'na büyük tepki gösteriliyor.

İlçe teşkilatlarını dışlayarak siyaset yapmaya çalışan Erdal Gülay ve Evrim Balbaloğlu'nu, Zonguldak eski Valisi ve İyi Parti Zonguldak eski İl Başkanı Yavuz Erkmen'in liste dışı bırakılmasının sorumlusu olarak gösteren bazı parti yöneticileri ile parti tabanı, Zonguldak halkı nezdinde itibarlı ve saygın bir kişiliğe sahip olan Yavuz Erkmen'in harcanmasını kabullenmiyor.

BALBALOĞLU, PARTİYİ KARIŞTIRDI

Geçen seçimde aday olamadığı için, seçim çalışmalarına katılmamakla eleştirilen Evrim Balbaloğlu, İyi Parti'nin ilçe başkanlığını yaptığı süre içinde de vefat etmiş insanları partide üye göstermek, aday olmak için istifa ettikten sonra ilçe yönetimine müdahale etmek, il başkanı Erdal Gülay ile birlikte Yavuz Erkmen'i liste dışında bırakmak gibi konularda eleştirilerin odağı haline geldi.

Ereğli dışında Zonguldak Merkez ve diğer ilçelerde tanınmayan Evrim Balbaloğlu'nun birinci sırada olmasına rağmen saha çalışmalarından uzak kaldığı, enformasyon konusunda kartvizit reklamlardan başka çabası bulunmadığı, seçim çalışmaları için verdiği sözleri yerine getirmediği şeklinde eleştirilere muhatap olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Yavuz Erkmen'in liste dışı bırakılması ve Ereğli dışında diğer ilçelerde tanınmayan Evrim Balbaloğlu'nun birinci sıradan aday gösterilmesi nedeniyle, bazı partililerin sandığa gitmeyeceği, bazı partililerin ise MHP"ye oy vereceklerini söyledikleri belirtiliyor.

Bu arada İyi Parti yönetimlerinde görev yapmış bazı siyasetçiler tarafından seçim sonrasında parti içinde önemli gelişme ve değişmeler yaşanabileceği ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz