Gençer, Genel Müdür İnceciköz’ün Çaycuma Kadıoğlu mozaiklerinin turizme açılabilmesi için gereken çalışmaların hızlandırılması ile ilgili yaklaşımından memnuniyet Duyduklarini ifade etti.

ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, beraberinde Başkanvekili Hasan Kaya, Genel Sekreter Dr Yaşar Okur, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Aydınalp ve YK Üyeleriyle Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz’ü ziyaret etti.

Ziyarette Dr Yaşar Okur "Bürokrasi Sahnesi" isimli kitabını, Hasan Kaya "15 Temmuz Destanı" İsimli şiirini ve Nezih Yıldırım "Şiirlerim" isimli şiir kitabını hediye etti. 

GENÇER: ÖZ KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMAYAN TOPLUMLAR, BAŞKA MEDENİYETLERİN TAHAKKÜMÜNDEN KURTULAMAZ

Ziyareti değerlendiren Ankara Batıkaradeniz Birliği (ANKABİR) Genel Başkanı Tuncay Gençer, Öz kültürüne sahip çıkamayan toplumların başka medeniyetlerim tahakkümünden kurtulamayacağına dikkat çekerek şunları söyledi;

"En büyük katkı katılımdır" şiari ile 6 yıldır her türlü zorluğa rağmen,  her zaman daha ileri hedefleri ile Batıkaradeniz Bölgemizin büyük sorunlarını, Başkent Ankara'da en üst makamlarda dile getiren; Bölgemizin nefesi ile Ankara'nın sesini birleştirip tarihe kanıt ve kayıt bırakmayı, dua almayı ve hoş bir sadânın nidasi ile soluklanmayı hedefleyen Ankara Batıkaradeniz Birliği(ANKABİR), Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü kıymetli dostumuz Sayın Birol İnceciköz Beyefendiye bir hayırlı olsun ve çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyarete ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, Başkanvekili Hasan Kaya, Genel Sekreter Dr Yaşar Okur, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Aydınalp ve YK Üyelerimiz katılım sağladı.

Genel Müdürümüzün Batıkaradeniz bölgemizdeki Kültürel Varlık Envanteri konusundaki hakimiyeti hepimizi sevindirdi. Özellikle  Çaycuma Kadıoğlu mozaiklerinin bir an önce turizme açılabilmesi için gereken çalışmaların hızlandırılması ile ilgili yaklaşımı bizleri ziyadesi ile memnun etti. Bölgemiz insanının Türk Örf ve adetleri ile Orta Asyadan neşvi nema bulan Türk İslam Kültürüne bağlılığı ve medeniyet köklerini yaşatma ve Kültürel değerlerine sahip çıkma gayreti ile mütevazi ve devletine şehitlik bağı ile bağlı yapısı sohbetin genel omurgasını oluşturdu. İnsan Bedeninin olduğu gibi, Ruhununda beslenmeye ihtiyacı vardır. Bedene aşırı gıda yüklemesi yapınca, organlar zorlanır, zehirlenir, insan obez olur ve önemli sağlık problemlerine yol açar. Ruhun durumu ise tam tersidir. Ruhun beslendiği gıdaların dozunu artırdıkça, Ruh kendine gelir, güçlenir, şahlanır. Bu güçlenmenin ucu bucağı olmaz. Bizlerde bu bilinç ekseninde; digerkâmlık, paylaşmak, merhamet, sevgi, kapsayıcılık, iyilik, şefkat gibi, insanı insan kılan Ruhun gıdalarını artırarak, fitne ve fesattan uzaklaşarak, Asım nesline bir adım daha yaklaşmayı hedefliyoruz. Zira bu kutsal toprakların, toprağın altında yatanların, mazlumların ve yetimlerin üzerimizde hakkı var. Bu hakkı ödemek için İnsanı İnsan kılmak şiari ile, İnsan Ruhuna dayalı hasletlerimizi en üst seviyede tutarak, İnsanlık namı hesabına üstün başarı seviyelerine ulaşan Ecdadımızın yolunda yolculuk etmemiz elzemdir. Medeniyet özümüzde yer alan Türk-İslam Kültürünün en duru, en yalın hâlini, günümüz teknoloji ve bilimi ile buluşturmalı, adeta köklerimize online olarak bağlanmalıyız. Eğer Öz kültürümüze sahip çıkıp, onu günün gereklerine entegre edebilirsek o zaman başarı kapıları aralanır, Türk Adaleti yeniden vücut bulur, mazlumlar kurtulur, zalimler kaybolur. Zira Öz Kültürüne sahip çıkmayan, ondan utanan toplumlar başka medeniyetlerin tahakkümünden asla kurtulamaz. Bu mânâda Genel Müdürümüze içten ve içerikli sohbeti, Nezaketli, Samimi ve Samimi niyetli kabulleri için şükranlarımızı sunuyoruz”
 

Muhabir: Ercan Demir