Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi gibi çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Zirvede, kamu kurumlarında yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin yaygınlaştırılması için Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı İşbirliği Protokolü imzalandı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde siber vatanı anlatmak, girişimciler ile kamu kurumlarını ve geleceğin insan kaynağı olacak gençleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Karadeniz Siber Güvenlik zirvesinde siber güvenlik alanında faaliyet gösteren özel firmalarda katıldı. Fuaye alanında kurulan standlarda yaptıkları çalışmalarla başarı elde eden üniversite ve lise öğrencileri, projelerini gerçekten görülmeye değerdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker zirvede yer alan isimler arasındaydı.
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) kara, hava, deniz ve uzayın ardından siber arenayı da savaş alanına eklemesinden sonra Türkiye’nin zeki insanlarının mühendislik ve tıp gibi bölümler tercih etmesinin insan kaynağı açısından önemli olduğunun altını çizen Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, “Almanya’da savunma sanayiinde bir firmanın CEO’su ile bir görüşmemiz oldu. Bana ‘bizim en önemli problemimiz insan kaynağı. Bizim çalışanlarımızn yaş ortalaması 55 ve bunlar emekliliğe doğru gidiyor ancak aşağıdan yeni nesil gelmiyor. Gençler mühendisliği tercih etmiyor. Mühendisliğe gidenler de savunma sanayiini tercih etmiyor. Biz çalışacak eleman bulamıyoruz. Nasıl çözeriz diye düşünüyoruz.’ dedi. Başka ülkelere bakıyorlardı. Bu bir taraftan da bize tehdit oluşturmaya başladı. Onlar bizim yetişmiş insan kaynağımızı çekmek için yöntemler geliştiriyor. Buna karşı dikkatli olmamız gerekiyor. İnsan kaynağı avantajımızı bu dönemde kullanmamız lazım ve arayı kapatıp öne geçmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’de: “Uzaktan erişimle de farklı elektronik ortamlarla insanların eğitimlerini tamamlaması mümkün. Dijital dünya öyle bir şey ki Zonguldak’ta oturduğunuz yerden Adana’daki, İstanbul’daki veya Almanya’daki bir fabrikanın problemini çözebileceksiniz. Burada güç, bu dijital teknolojiyi bilen insanlarda olacak. Bizim nitelikli insanlar yetiştirmemiz lazım. 5-6 bin lira maaşa, asgari ücrete çalışan insanlar değil yüksek paralara çalışan, kendine güvenen insanlar yetiştirmemiz lazım. Bunun da temelinde dijital dünyaya ayak uydurmak geliyor.” 

Günümüz teknoloji çağrı ve bu teknolojim çağa ayak uyduramayan toplumlar yakılmaya mahkumdur.
İşte teknolojik çağda söz sahibi olmak adıma ülkemizde çok güzel işler yapılıyor.
Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Hele hele Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde böylesine önemli bir zirve yapılması bizleri çok daha mutlu etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi son zamanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla adına Türkiye genelinde sıkça söz ettiriyor
Rektör Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer ile birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin çok daha başarılara imza atacağına olan inancımız tamdır.


**


ALİ BEKTAŞ HAKLI..

Kaç çeşit yobaz vardır diye soruyla sormak istiyorum
Yobaz en basit anlatımla hoşgörüden yoksun, sabit fikirli ve bağnazlığını aşırılığa vardıran kimsedir.
Yobazlığın bir sınırı yok 
Siz sanıyor musunuz ki solcu yobaz yok
İşte bunda çok yanılıyorsunuz.
İşte ben bu yazımda solcu yobazlardan bahsetmek istiyorum.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a dadanan solcu yobazlardan bahsetmek istiyorum. 
Kozlu Müzik Festivali’nin bu yıl ikincisi yapılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan Kozlu Müzik Festivali gerçekten mükemmeldi ve özellikle gençlere hitap eden birbirinden tanınmış ve sevilen sanatçılar 3 gün boyunca Zonguldaklılara unutulmaz anlar yaşattı. Alkol alan birkaç gencin kendi izinde yaptığı kavga bahane edilerek Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş eleştirildi. Ve bu eleştiriyi yapanların büyük bir kısmı alkol kullanan kişiler.Bu senede Kozlu Müzik Festivali’nin ikincisi düzenlenecek ve özelikle sol kesimden yapılacak olan müzik festivaline alkol satılacağı bahane edilerek eleştiride bulunuldu. Yapmayın arkadaşlar gülünç oluyorsunuz Ali Bektaş kendisini eleştirenlere, “Allah herkesi bu yobazlardan korusun. Sağdan olduğu gibi soldan da çok yobaz var” sözleri ne kadar da doğru. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın halka hizmetten başka bir amacı yok. Kozlu Müzik Festivali konusunda Zonguldak halkı Ali Bektaş’ın yanında ve Ali Bektaş’ı destekliyorlar.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Para ile insan ilişkisi aynen şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.