Kdz. Ereğli'de, Kasım ayında yaşanan büyük afetin ardından zarar gören mezarlıkların bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise Kurban Bayramı öncesi şehrin 57 mezarlığında temizlik çalışmaları hız kazandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan, bayram öncesi şehrin genelindeki 57 mezarlıkta tırpan çalışmalarının başladığını belirtti. Kasım ayındaki felaketin mezarlıklardaki izlerini silmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Özcan, şunları söyledi: 'Yaşadığımız büyük afet sonrası özellikle Şehir Mezarlığı ve Kestaneci Mezarlığı'nda devrilen ağaçlar nedeniyle çok sayıda mezarda hasar oluştu. Felaketin ardından Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın talimatıyla tüm ekiplerimizle bakım ve onarım çalışmalarına başladık. Müdürlüğümüzdeki bay, bayan gassal, cenaze aracı şoförleri, mezarlık işçileri, memurlar ve tüm personel el birliğiyle devrilen ağaçları ve ağaçların köklerini kaldırdık, onarım işlerini yaptık.'

Özcan, Kestaneci Mezarlığı'nın bir bölümünde çalışmaların sürdüğünü de ekledi. Bayram öncesi 57 mezarlıkta tırpan ve temizlik çalışmalarına başladıklarını belirten Özcan, 'Şu anda 30 mezarlıkta işimiz bitti, bayrama kadar tüm mezarlıkların temizliğini yapmış olacağız' dedi."

Whatsapp Image 2024 05 20 At 20.31.35Whatsapp Image 2024 05 20 At 20.31.35 (1)Whatsapp Image 2024 05 20 At 20.31.34

Kaynak: HABER MERKEZİ