Kulüpler ve Okullar arası Türkiye Şampiyonaları Zonguldak’ta yapılıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Nisan ayında Zonguldak’ın spora  doyacağını belirtti.
Hafta içinde gerçekleştirilen Hentbol Türkiye Şampiyonası'ndan ardından  Atletizm   ve Hokey gençler grup müsabakaları ilimizde yapılacak.
SPORA   DOYACAĞIZ
Zonguldak’ın spor dolu günler yaşadığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,   yapılacak olan müsabakalar hakkında şunları söyledi” Gerek Okul, gerekse Kulüp faaliyetleri  açısından yoğun bir dönem  geçiriyoruz.  Hafta içinde Kulüpler arası Hentbol Türkiye Şampiyonasını tamamladık.  Cumartesi-  Pazar günleri ise  Gençler Atletizm  Türkiye Şampiyonasına ve sahipliği yapacağız.  Peşine Hokey ve Tekvando müsabakalına ilimizde yapılacak.  Gelen sporcuları en iyi şekilde  ağırlamak için ekip arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. İl Dışından çok sayıda idareci, sporcu ve  antrenör geliyor. Zonguldak’ın tanıtılması açısından çok faydalı organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bize destek olan Valimiz, belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz
KÖMÜRCAN ZONGULDAK’IN SİMGESİ OLDU
Zonguldak’ı tanıtım amaçlı hazırlattıkları spor maskotu Kömürcan’ın büyük beğeni topladığını belirten Yüksel, Türkiye şampiyonası için ilimize gelen kafilelere   bu maskotlarımdan hediye ettiklerini belirterek sözlerine  şöyle devam etti, “  İlimizi temsi eden bir maskot hazırlanmıştı. Bu maskot büyük beğeni kazandı. Türkiye Şampiyonaları için gelen  kafilelere hediye  ediyoruz. İlk başka Futbol ve Zonguldakspor’u çağrıştırdığı  ifade edildi ama renkleri Kırmızı-Mavi-Beyaz olan Spor Bakanlığımızı temsil ediyor. Göğsünde Bakanlığımızın logosu var.  Biz bunun canlı maskotunu da yatırıyoruz. Maskotlarımız  ilgili spor branşlarına göre olacak.  Basketbol – Voleybol  veya ferdi branşlarla ilgili olacak.Her branşı temsil eden  maskotlar hazırlatıyoruz.  Kömürcan çok beğenildi ve benimsendi.  İnşallah ilimize güzel bir değer katacaktır.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz