Ereğli-Devrek yolu çalışmalarında sona yaklaşıldı. Toplam 55,5 kilometre uzunluğundaki Devrek–Ereğli yolunun 49,5 kilometrelik bölümü önceki ihaleler kapsamında tamamlandı.
Kalan kesimlerde çalışmalar sürerken, 3 kilometrelik Armutlucuma Varyantı 2025 yılı sonunda bitümlü sıcak karışım seviyesinde tamamlanarak trafiğe açıldı.
KÖPRÜDEKİ 44 KİRİŞTEN 28’İNİN MONTAJI TAMAMLANDI
Hasbeyler Varyantı olarak tanımlanan 2 kilometrelik kesimde ise toprak işleri ve sanat yapıları tamamlandı. Bu bölümde yer alan Kızlarçayı, Kurtsuyu ve Dikmenderesi köprülerinde başlık kirişi imalatları tamamlanırken, prefabrik kiriş montajına başlandı. Kızlarçayı Köprüsü’ndeki 44 kirişten 28’inin montajı tamamlandı.
Kalan 600 metrelik kesim ile diğer imalatların, planlanan program doğrultusunda 2026 yılı sonunda tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.
Yıl sonuna kadar tamamlanması biri numaran yol trafiği açıldığında Ereğli ile Devrek ilçeleri arasındaki ulaşım mesafesi kısaltarak.




