Zonguldak Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını ve berber ve kuaförler hareketlerin daha da arttığını belirtti.
Vatandaşlara berber ve kuaförlere gitmeden önce mutlaka randevu oluşturmaları gerektiğini, aksi takdirde uzun süre beklemek zorunda kalabilecekleri uyarısında bulunan Mehmet Bayar, şunları söyledi;

"Bayram yaklaştıkça yoğunlukta artmaya başladı. Önümüzdeki hafta Pazartesi’den itibaren bu yoğunluğun daha da artacağını düşünüyoruz. Herkes randevusunu oluşturup salonlara giderse daha sağlıklı olur ve vatandaşlarımız sıra beklememiş olur. Vatandaşların bu şekilde daha kaliteli bir hizmet alabilirler. Bayram yoğunluğu nedeniyle sıra almaya vatandaşlarımız salonlarda uzun süre bekleyebilir."

"ZAM KONUSUNDA MÜŞTERİLERİMİZDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Yaklaşık 1,5 ay  önce berber ve kuaför ücretlerine zam geldiğini ancak bu zammın mecburi olduğunu ifade eden Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, "Berber ve kuaför fiyatlarına yaklaşık bir buçuk ay önce zam gelmişti. Biz yine de müşterilerimizi üzmemeye gayret ediyoruz. Müşterilerimize elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Ancak bizim de masraflarımız çok fazla. Sigorta pirimi, kira, vergi, elektrik, su vs gibi çok fazla giderimiz var.
Müşterilerimize zam geldi demeye çekiniyoruz. Şu da bir gerçek ki her şeye de zam gelmiş durumda.
Hepimiz alışveriş yapan ve ev geçindiren insanlarız. Bu anlamda müşterilerimizden anlayış bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

"GENÇLER BERBER VE KUAFÖRLÜK MESLEĞİNE YÖNELMELİ"

Gençlerin maalesef berber ve kuaförlük mesleğine karşı uzak olduklarını ve eleman yetişmediğini belirten berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar şunları söyledi;

"Esasında eleman ihtiyacımız var. Şimdiki gençler nedense bu mesleğe  çok fazla talep etmiyor. Aslında bizim mesleğimiz çok güzel bir meslek. İşinizi başarıyla yaparsan çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Maalesef gençler biraz hazırcı. Herkes avukat, doktor olacak diye bir kayde yok. Kuaförlük de çok güzel bir meslek” 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz