ÖZEL HABER

Zonguldak’ta cazibe merkezlerinden biri olan ve vatandaşların yaz aylarında büyük ilgi gösterdiği Liman arkasına adeta bomba  düştü. Dalgalar yolu yuttu. İnsanlar yürümekte büyük zorluk çekiyor.

Zonguldak’ta yaz aylarında vatandaşların ilgi gösterdiği, il dışından gelen misafirlerin de uğrak yerlerinden biri olan Lisan Arkası, geçtiğimiz aylarda bölgede yaşanan fırtına nedeniyle büyük hasar gördü. Karadeniz’de oluşan dev dalgalar  heyelan oluşturdu ve yolu  yuttu. Liman arkasından Fener bölgesine çıkan Varagel tünelinin  önünde  dalgalar derin çukurlar oluşturdu. Duvarlar yıkıldı.

DALGALAR LİMAN ARKASINI YUTTU
O bölgede gezmeyi tercih eden vatandaşlar bozulan yolda yürümekte zorluk geçiyor. İl Dışından Zonguldak’a bayram tatiline gelen  vatandaşlar liman arkasına hayran kaldıklarını, ancak bozular yolda yürümekte zorluk çektiklerini dile getirdiler.
Yetkililerden o bölgenin bir az önce düzenlenmesini ve yaz mevsimine yetiştirilerek  turizme kazandırılmasını isteyen  Ankara, İstanbul ve Giresun gibi illerden gelen vatandaşlar doğaya hayran kaldıklarını belirterek söylediler. 

Muhabir: Ercan Aygün