Memur-Sen'in Zonguldak'ta İl Divan toplantısına katılan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM'de toplu sözleşme masasınınbbypass edilerek yapılan tekil düzenlemeler sebebiyle memurlar arasında ki ücret dengesizliğin oluştuğunu belirterek tekil düzenlemeler tepki gösterdi ve tekil düzenlemeler sebebiyle ücretler arasındaki makasın açıldığını belirterek bunun çaresi orantsal değil seyyanen zamdır" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Zonguldak'ta katıldığı Memur-Sen İl Divan toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Zonguldak İl Divan Toplantısı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. İl Divvan toplantısına Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Zonguldak'taki 11 iş kolunun Başkan yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada toplu sözleşme masasının bypas edilerek Türkiye Büyük Millet meclisi'nde yapılan tekil düzenlemeler sebebiyle memurlar arasındaki ücret farkının arttığına dikkat çekti.
Memurlar arasındaki ücret makasının açıldığını ve bu makasını ancak orantısı zam ile değil seyyaren zam ile çözülebileceğine dikkat çeken memursen genel başkanı Ali Yalçın yaptığı konuşmada şunları söyledi;


"Her toplu sözleşmede birçok sorunu çözerek bugüne kadar geldik. Önümüzde uzun bir yolculuk var ve kararlı bir şekilde bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar birçok kazanımları elde ettik ve etmeye de devam edecçceğiz.

Bir sıkıntımız var toplu sözleşme görüşmesi dışında yapılan her türlü tekil düzenleme kamuda büyük sorunlara sebep oluyor.. toplu sözleşme masasını bay pas ederek her eline evrak alıp meclisten tekil düzenlemeler nedeniyle büyük sorunlar ortaya çıkıyor.
Elini evrak alıp mecliste yasal düzenleme çıkartılarak birçok kesime özel yapılan düzenlemeler memurların çalışma barışına olumsuz etki ediyor. Ek göstergelerde olsun ve birçok konuda olsun haksız uygulamalar yapıldı. Toplu görüşme masası dışında yapılan tekil düzenlemeler sebebiyle ücret dengesizliği oluşmuş durumda.. bunun sorumlusu biz değil tekil olarak düzenlemelerdir.

Yapılan tekil düzenlemeler sebebiyle ücret dengesizliği ortaya çıktı bunun çaresi ortalama zam değil seyyaren zamdır.. çünkü ücretler arasındaki makas çok açılmıştır. Bu açılan makas ancak seyyalen zamla kpatılabilir. Tekil düzenlemeler sebebiyle ücret dengesizliği arttı" 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz