Migrene iyi gelen yiyecekler nelerdir?
Migren; çok şiddetli bir baş ağrısının varlığı şeklinde tanımlanabilir. Bununla beraber su; migren ağrıları adına önemli bir konudur. Su açısından bol olan meyvelerin tüketimi de migren rahatsızlığına iyi gelmektedir. Karpuz; su bakımından zengin olmakla beraber migrene oldukça önemlidir. Az su tüketmek; migreni tetikleyen durumlardandır. Bununla birlikte su tüketmeyi sevmeyen bireyler karpuz tüketebilirler.

Migrene iyi gelen besinler içerisinde kivi yer almaktadır. Kivinin içeriğinde yer alan içerikler; migren ataklarının olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Kivi; migren konusunda önemli içeriklere sahiptir.

Ispanak; migrene iyi gelen yiyecekler içerisinde yer almaktadır. Bununla birlikte ıspanağın içerisinde yer alan vitaminler; baş ağrısını azaltabilecek içeriklere sahiptir.

İncir; migren adına önemli bir yiyecektir. İncirin içerisinde yer alan; manganez, lif, magnezyum, B6 vitamini, sodyum, potasyum bakımından çok zengin bir meyvedir. Her konuda vitamini bulunan incirin, migren ağrılarına da iyi geldiği söylenebilir. Uzman bireylere göre incir, içerisinde bulundurmuş olduğu potasyum bileşeni ile baş ağrılarını dindirici özelliğe sahiptir.

Somon; folik asit, Omega 3 ve B2 vitamini açısından çok zengin bir besin olduğu belirtilmektedir. Somonun içerisinde yer alan Omega 3 vitamini ile sinirler korunur. Bu sayede beyin fonksiyonlarında bulunan sinir ile ilgili hastalık olan migrenin olumsuz etkilerinden somon tüketerek kurtulmak mümkün olabilir. Somon dışında; hamsi, uskumru, ton balığı da migrene faydalı gelen yiyecekler olarak sıralanabilir.