Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili seçiminde %25 oyda kalması, Millet İttifakı'na üye olan Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin CHP'ye milletvekili seçiminde bir katkısının olmadığı yönündeki eleştirilerin artmasına sebep oldu.

Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer ittifaka katkı verdiklerini ve çok çalıştıklarını belirterek, "CHP Kozlu'da bir önceki seçimden daha fazla oy aldı. Bu da bizim sayemizdedir" ifadesini kullandı.

Türkiye çapında değil ama Zonguldak'ta Gelecek Parti teşkilatı olarak yoğun şekilde çalıştıklarını ve ittifaka oy oranı ile katkı verdiklerini belirten İl Başkanı Mustafa Kutayer, ittifaka katkı sağlamadığı eleştirilerine katılmadığını ifade etti.

İkinci tura mevcut çalışmalardan 2 katı daha fazla çalışarak hazırlanacaklarını ifade eden Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Kutayer, cumhurbaşkanının ikinci turda belirleneceğini söyledi.

Zonguldak'ta  Gelecek Partisi teşkilatları olarak yoğun şekilde çalışmalarına, İYİ  Parti'nin, Saadet Partisi'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarında şahit olduğunu fade eden Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa kutayer şunları kaydetti;

"SEÇİMİNİ BU ŞEKİLDE SONUÇLANACAĞINI BEKLEMİYORDUK"

"Seçimin bu şekilde sonuçlanmasını beklemiyorduk. Millet İttifakı olarak seçimi kazanacağımızı düşünüyorduk. olmadı taktir böyleymiş, Önümüzde ikinci tur var ve genel başkanlarımız da bu konuyla ilgili açıklama yapacaklardır. Moral bozmak istemiyoruz.  İkinci tura bekliyoruz, ikinci turda Vumhurbaşkanının kim olacağı netleşecek.

Toparlanmamız lazım, moralinin bozulmaması lazım. Önümüzdeki dört günlük süreçte şu ana kadar çalıştığımızın iki katını daha fazla çalışacağız. 
Milletvekili listesinde Cumhuriyet Halk Partisi CHP %25 oy aldı ve ittifaka üye olan partilerin milletvekili seçiminde bir katkısı olmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren gelecek Partisi başkanı Mustafa Kutayer, “ Türkiye genelinde bilemiyorum ama Zonguldak‘ta biz çok çalıştık gerçekten. Zonguldak’ta bizim 3000 üyemiz var ve biz Kozluda örnek vermek gerekirse Atilla ilköğretimin okulun önünde sandıklarda durduk, görev yaptık ve çok çalıştık. 
Bizim çok çalıştığımızda CHP, İYİ Partiler şahittir.
Gelecek Partisi olarak Saadet Partisinden, CHP’den, İYİ Parti ve Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA'dan daha çok çalıştık.
Zonguldak da seçim için gereken katkıyı yaptığınızı düşünüyoruz. Diğer iller için bir şey diyemiyorum ama ben kendi elimden sorumluyum.

Normalde tek başımıza seçimlere gidecektik genel başkanımız böyle karar alınca partimizden ayrılanlar oldu ama biz onları tekrar geri kazandık. Zonguldak olarak biz ittifaka katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Ama Türkiye çapında bilemem.
Kozlu‘da Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki seçimden daha fazla oy aldı. burada bizim etkimizin olduğu bir gerçektir"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz