Öncesinde duyuru yapılması gerektiğini ancak bu duyurunun yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığını belirten Kamuran Aşkar, “Maalesef ortaya çıkan sonuç Milli Eğitim Bakanlığı açısından da eğitim çalışanı arkadaşlarımız açısından da kararname bekleyen müdürlerimiz açısından da tam bir fecaattir, tam bir yanlıştır. Bunun savunacak hiçbir yanı yoktur” dedi.

Hükümetin özellikle Milli Eğitim Bakanı'nın bir an önce bu yanlıştan dönerek adil, adaletli bir şekilde, liyakatli bir şekilde bu uygulamayı yapıp sonuçları bir an önce şeffaf şekilde ilan etmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Zonguldak Memur-Sen Şu karı söyledi:

"2 YANLIŞTAN 1 DOĞRU ÇIKMIYOR"

“Hep söyledik bir kez daha burada tekrar etmiş olayım. 2 yanlıştan 1 doğru çıkmıyor. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır bakan değişiyor ama bakanlıktaki dönemsel yanlışlıklar, atamalardaki yanlışlıklar bir türlü değişmiyor. Ciddi manada sıkıntı oluşmasına neden oluyor. Özellikle baktığımız zaman proje okullarının Sayısını Türkiye'de çok fazla olduğu bir gerçek. Buna kimse çok fazla itiraz etmiyor. Ama şimdi buradaki sıkıntı şu. Proje okullarla ilgili tercihleri almışsınız. Tercihler bakanlığa gitmiş. Ve bunları kurumsal sır gibi seçim, mahalli seçim sonrasına bırakmışsınız. Ve herkes mahall seçimler sonrası proje okulları müdürleri, müdür yardımcılarının ilanını beklerken tabiri caizse bunların artık tam hayata geçmesini beklerken siz kalkıyorsunuz, proje okullarını da azaltmaya gittiğinizi ve bunların atamalarını valiliklere bırakacaklarınızı söylüyorsunuz. 

Yine söylüyorum. Zamanlama noktasında çok yanlış bir uygulama. Eğer bunu yapacaksanız önce proje okullarını azaltma yoluna gidersiniz. Duyurularını yaparsınız. Ve ondan sonra hangi okulları proje okuluna çıkarmışsanız, hangi okulların atamalarını valiliklere bırakmışsanız bunu ama milletin kararname beklediği günde biz proje okullarında azaltmaya gidiyoruz dediğinizde maalesef ortaya çıkan sonuç Milli Eğitim Bakanlığı açısından da eğitim çalışanı arkadaşlarımız açısından da kararname bekleyen müdürlerimiz açısından da tam bir fecaattir, tam bir yanlıştır. Bunun savunacak hiçbir yanı yoktur ama hükümetin özellikle Milli Eğitim Bakanı'nın bir an önce bu yanlıştan dönerek adil, adaletli bir şekilde, liyakatli bir şekilde bu uygulamayı yapıp sonuçları bir an önce şeffaf şekilde ilan etmesi gerekiyor. Yoksa perde arkasında, öküz altında buzağı aramanın bir yok aha mağduriyet oluşturmanın da bir anlamı olmadığına inanıyoruz.“

Muhabir: Ercan Demir