Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Kotra, " TTK ve özel sektör maden işçilerinden oluşan kurtarma ekiplerinin aldıkları eğitim ve edindikleri tecrübeler ışığında kendilerine özgü yöntemlerle en zor koşullarda kendi hayatlarını hiçe sayarak, enkaz altında kalan yüzlerce vatandaşımızı kurtarıp, hayata döndürmeleri her türlü takdirin üzerindedir, devletimizin koordinesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilerimiz Zonguldak'ın adını tüm dünyaya duyurmuş ve dünya kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Herbirini ayrı ayrı kutluyor, madencilerimizle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

* Açıklamasında, Türkiye'nin "yüzyılın felaketi" ile karşılaştığını, ülkemizi yasa boğan bu felaket karşısında devletin tüm kurumlarını seferber ederek depremzedelerin yanında olduğunu vurgulayan Murat Kotra, " Böylesine büyük bir felaket karşısında, devletimiz ilk günden itibaren tüm kurumları ile deprem bölgesine koşmuş, arama ve kurtarma çalışmaları ile birlikte ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması yönünde olağanüstü çaba göstermiştir. Bu süreçte, AFAD, UMKE, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatı, sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri, ilimizden TTK ve özel sektör maden işçileri, yurt içinden ve yurt dışından gönüllü kuruluşların katkıları ile büyük bir seferberlik başlatılmıştır. Ülkemizin bu kara gününde, aziz milletimizin kadim olan milli birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha tezahür etmiştir.

Ülkemiz, bu büyük felaketi de kısa sürede aşacak güce ve yeteneğe sahiptir.

Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

 (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi