Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a Fevkani Köprüsü hakkında yanıt vererek, "Belediye Başkanı bizim ne demek istediğimizi anlayamamış!.  Sayın Başkan bizi yanlış anladı" dedi.

Murat Pulat'ın açıklaması şu şekilde;

"Sayın başkan ne demek istediğimizi anlayamamış herhalde. 
Bizim belediyelerimizden köprü ile ilgili olarak esnaflardan dükkânları tahliye etmelerinin bildirildiğini söylüyor. Sonuca bakmak lazım yıkılmış mı, yıkılmamış mı. Bu tip işlerle uğraşmamak lazım. Günümüze bakmak lazım. Eğer köprü tehlike arz ediyorsa bunun önlemini almak belediyenin, devletin görevidir. 
Devlet kurumlarının (DSİ,Karayolları, Toki) yaptığı işleri belediye yapmış gibi hava atılıyorsa , köprünün de bakımı ,onarımı yapılarak bunun da havasını atabilirsiniz.
Bizim belediyelerimizin arkasında iktidar gücü yoktu. Siz iktidarında gücüyle 4,5 yıldır şehrin merkezini yönetiyorsunuz. Köprünün tehlike arz ettiğini söyleyip samimiyetten bahsediyorsunuz. Madem tehlike arz ediyor,  belediye meclisince köprü üzerindeki otoparkın kaldırılmasına rağmen aylardır yasa dışı bir şekilde   köprü ayaklarını neden ücretli otopark olarak kullandırıyor ve vatandaştan neden haksız olarak gelir elde ediyorsunuz?  Otopark sıkıntısına çözüm bulacağınız yerde belediyenin tek kapalı oto parkının ücretine %140 zam yapmayı biliyorsunuz.
Sayın başkan; belediye başkanı’nın yıkıp, yok ederek yaptıklarını gençleştirme ve geliştirme olarak anlatıyorsunuz. Dönem boyunca lavuar alanıyla ilgili ne yaptınız, yıktığınız ve esnafını perişan ettiğiniz merkez çarşısını niye gençleştiremediniz, geliştiremediniz. 
Yapılacak bu tip işlerde şehrin merkezinde yaşayan insanların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların görüşlerini almak, ortak akılı bulmak ve ona göre hareket etmek önemlidir.
Bizim asıl sorunumuz iktidar destekli belediyeniz gibi iktidarınızın da kentin can damarı olan TTK ve kömür üretimi ile ilgili hiçbir şey yapılmamasıdır. Bu gidiş şehri ekonomik ve sosyal açıdan yok oluşa sürükleyecektir. Yoksa gençleştirme ve geliştirme diye bahsettiğiniz işlerin şehri geleceğe taşıma şansı hayalden öteye geçmeyecektir." 

(Haber -Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz