Üç isimle ön seçim yapılırsa partinin büyük bir zarar göreceği uyarısında bulunan önceki İl Başkanı Murat Pulat, mevcut il başkanlığı'nın Genel Merkeze bu konuda diretmesi gerektiğini ifade etti.

7 aday adayının da önseçime kesinlikle katılması gerektiğini 3 isimle ön seçim yapılacak olmasının Parti temayüllerine ve demokrasiye uymadığını ifade eden il Başkanı Murat Pulat yaptığı açıklamada şunları söyledi"

''ALINAN KARAR HİÇ TE HOŞ DEĞİL''

"Genel merkezinin aldığı  bu karar partimiz adına hiç hoş bir şey değil. Çünkü  bizim tüzüğümüzde aday adaylarının belirlenmesi süreçleri belirlidir. İşte bir merkez yoklaması. Bir ön seçim ama hakim gözetiminde ön seçiminde aday belirlenir. O örgüt tarafından yapılır ve ama bunların hiçbirisi değil bu yapılan yani. Bir de 7 tane adayı aday adayı çıkmış. Arkadaşlar çalışıyorlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yeterli, yetersiz ama bunları değerlendirmemesi olamaz  

NASIL BİR ANKET YAPILMIŞ Kİ?

Yani yapılan bir anketten bahsediliyor. Nasıl bir anket yapılmış? O belli değil. Yani neye üçünü değerlendirme arayıp 4'ünü elediler onu anlamadım. Bu hoş bir şey değil. Zaten bu yapılan da hiç demokratik bir uygulama değil. Bugün de dilekçe verecekler ancak bu il yönetiminin vereceği bir karar değil. Bu parti meclisinden çıkan bir karar. Parti meclisinin kararını burada il yönetim kurulu veya ilçe yönetimi değiştiremez. Bu karar çıkmadan önce il başkanını uyarı yapmalıydı ama karar çıktıktan sonra karar da düzeltme çok zor olur. Bu karar çıkmadan önce biz eğer ön seçimi yapılacaksa biz 7 adayla  adayımızla aday adayımızla daha doğrusu ön seçimi yapmak taraftarıyız diye söyleyebilmeliydi.

Genel merkez 3 aday adayıyla diretirse bu kesinlikle demokratik olmaz.
Buda partiye ister istemez zarar verecek. 

''İL BAŞKANININ 3 ADAY DESTEKLENSİN AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ''

Yani şimdi il başkanı açıklama yapıyor. Yok işte şey yapmasınlar üç adayı desteklesinler. Yani böyle bir uygulama yok. Aday adayı olupta ön seçime girilmemesi kabul edilemez. Ne kadar oy alırlarsa alırlar, başarılı olurlar yada olmazlar. Yani adaylar aday adayı olmuş. Haklarını yemek ne demek? Böyle bir saçmalık olmaz  

''İL BAŞKANI BEN OLSAYDIM GENEL MERKEZE DİRETİRDİM''

İl Başkanı ben  devam etmiş olsaydım ön seçim hakim üretiminde ön seçim diye diretirdim. Çünkü ben  gelen 2 tane milletvekilimiz vardı. Bizleri de dinlenirler. Onları da aynısını söyledim. Yargı gözetiminde bir ön seçim yapılmasını istedim. Çünkü öteki türlü yapılan seçimler yani parti ye zarar verir
Çünkü daha önce de bunu yaşadık biliyorsunuz. Hatta bizim üst düzey bir tanesi de bu konuda sırası değişince işte farklı tepkiler gösterdiler. Yok oy vermeyin, yok bunu yapmayın vs. Bunları hep yaşadık değil mi? Yani bunlar hep sıkıntı oluyor. Yani bana göre yargının denetiminde olması en sağlıklısı, yoksa öteki türlü olamaz.

''PARTİ BÜYÜK BİR ZARAR GÖRECEK OLAN PARTİMİZ OLACAK BU HATADAN ACİLEN DÖNÜLSÜN''

7 yerine 3 isimle ön seçim uygulaması da diretilşrse veb bu uygulama eğer gerçekleşirse parti büyük zarar görecektir. Hem milletvekilleri, hem il yönetimi, hem ilçe yönetimini demokrasi adına sınıfta kalmış olacaklardır. Bu da partimize büyük zarar verecektir.

Kaynak: Ercan Demir