Zonguldak merkez'de Cumhur ittifakı olarak ortak adaya çıkaracaklarını ve AK parti'yi destekleyeceklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, ilçe ve beldeler konusunda ise şu ana kadar genel merkezden bir talimat gelmediğini ve gelinceye kadar 24 belediyede seçimleri tek başına girmeye hazırlandıklarını ifade etti.

Gazetecilere genel merkezden talimat gelmesi ile birlikte Zonguldak'ta ilçe ve beldelerde ki ittifakları AK Parti ile görüşeceklerini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk şunları söyledi;

''ZONGULDAK MERKEZDE İTTİFAK YAPACAĞIZ''

Dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız teşkilat bir araya gelmiş ve Zonguldak'ta ittifak olacağını kendilerinin bildirmişler. Ancak henüz bize resmi olarak bir yazı gelmemekle beraber şu anda Zonguldak'ta ittifak gibi görünüyor. Bu genel merkezler arası yapılan bir  bildiri. Tabii liderimiz ittifak olacak dediği zaman ittifak olacaktır. Onun da teşkilatlarımızın ve  seçmenimizin kesinlikle bir  araştırması soruşturması olamaz. Bizim liderimize sadakatle yemin ettik. Ölüm olur, geri dönüş olmaz.

''AK PARTİ ZONGULDAK'TA KİMİ ADAY GÖSTERİRSE BİZ ONU DESTEKLEYECEĞİZ''

Bizim için ittifak önemlidir AK Parti'nin kimi aday gösterdiğine bakmayız AK parti kimi aday gösterirse biz ona destek vereceğiz.
Şimdi biz AK Parti'nin içine, işleyişine karışamayız. Onlar da bizimkine karışamaz. Kimseninkine karışamayız. dolayısıyla biz liderimiz bize AK Parti'ye de destek vereceksiniz demiştir. Olay bitmiştir Kim çıkarsa bizim elimizden geldiğince onun yanında arkasında olmamız lazım. Dolayısıyla bu Özcan Ulupınar  olmuş. Mustafa Çağlayan olmuş. Ömer Selim Alan olmuş, onu biz bilemeyiz" 

''GENEL MERKEZİMİZDEN BİR TALİMAT GELİRSE AK PARTİ'YLE ANLAŞAMAYACAĞIZ HİÇBİR NOKTA YOK''

Ayrıca ilçelerde, beldelerde Ne yapacağımızı yine AK Parti'yle il başkanıyla beraber bir araya geliriz. Genel merkezlerimiz uygun görürler ise tabii yine genel merkezler nezdinde olacak. Bize ne emir telakki edilirse biz onu yerine getiririz. Genel merkezimizden bir talimat gelmeyince bizim her söylemimiz boşa düşer. 
Şu anda 24 adayımızla  tek başına hareket ediyor.  görünümündeyiz.
Zonguldak merkez hariç 24 belediyemizde şu anda tek başımıza seçime girecekmiş gibi hazırlanıyoruz.
Tabii ki genel merkezimiz ne derse onun gereğini yaparız
Tabii ki genel merkezimiz talimat verir, Zonguldak'ta belli sayıda ilçe veya beldelerde ittifak yapacağız. Bu konuda görüşeceğiz
Mesela şu an  Türkiye çapında gördüğünüz gibi 30 büyük şehirde 28'e 2 yapıldı. Evet. 29 ilde 25'e 24  yapıldı. Zonguldak'ta da eğer genel merkezler talimat emrederse kendi aramızda biz anlaşamayacak hiçbir noktamız yok. Şu anda 24 aday adayımız la yolumuza devam ediyoruz.
İkinci bir emir gelene kadar. 
 

Kaynak: Ercan Demir