Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli 2024 yılında Özel İdare'nin araç ve makine parkının yenileneceğini ifade etti.

2023 yılında yapılan yatırımları ve 2024 yılında yapılacak yatırımları değerlendiren Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, şunları söyledi :

“2023 yılının son toplantısını bugün bitirmiş durumdayız. 2023 yılı bizim açımızdan, İl Genel Meclisi açısından ve il özel idaresi açısından çok zor geçti. Maalesef 10 ilimizi etkileyen depremle başladık. deprem bölgesine hem teknik ekip, hem araç gereç, hem personelle Yardımcı olmaya çalıştık. Özel idare olarak.  Devamında programlarımız aslında zamanında başlamıştık. Ama maalesef Temmuz ayındaki  sel ve AFAD olayı idare noktasını bizim bütün programlarımızı yaklaşık 50 gün geriye attı. Şu anda sıcak asfalt yapmaya devam ediyoruz. 
Geçtiğimiz hafta ilimizde meydana gelen fırtına, yağmur ve sel bizi yine etkiledi maalesef.  50 noktaya yakın yerde heyelan yaşadık. Ereğli ilçemiz bundan çok etkilendi. Maalesef Ereğli‘de ki gemi kazasında  vatandaşlarımızı da kaybettik. Buna rağmen havalar el verdiği mücdetçe biz bir yandan heyelanlarla ilgili mücadelemizi yapıyoruz. Bütün ekskavatörlerimiz, iş makinalarımız, oralarda kamyonlarımız buraya kaydırdık. Yani kurum anlamında  vatandaşların mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. 
Şu anda ilimiz genelinde henüz uygulayamadığımız 20 bin tona yakın sıcak asfaltımız var. Havalar müsaade ederse bunu da inşallah bitireceğiz.
Ama biz bu açıkları gerek encümen kanalıyla gerek Köylere Hizmet Götürme Birliklerinden köy yardımlarıyla takviye etmeye çalışıyoruz. 
İnşallah 15 gün Aralık ayı içerisinde hava müsaade ederse biz bütün programlarımızı 2023 yılı noktasında bitirmiş olacağız en azından yüzde 95'ler seviyesine  getirmiş olacağız. 
Bugün de yatırım programını onayladık. 2024 yılı bütçemiz 1 milyar 250 milyon TL'ye bağlandı.  Bunum 500 milyonu dış müdürlüklerle beraber yatırıma çalışması yapacağız.
Yatırım programımızın içinde 150 milyon TL araç gereç alımıyla ilgili bir ödenek var. Yol ulaşım hizmetleri müdürlüğünde.  Biz araç gerecimizi yenilemek zorundayız Bununla ilgili Ankara'ya bir dosya da getirdik. 250 milyon bir borçlanma talebimiz de var. Bölgemiz genelinde biz her zaman söylediğim gibi standardı yüksek işler yapmak için mücadele etmeye devam ediyoruz. 
Hedeflediğimiz doğrultusunda araç yenilenmesini  hayata geçirebilirsek  gelecek 30-40 yıllık il özel idaresinin temellerini atmış olacağız diyorum.

“SADECE YOL YAPMIYORUZ''

“ Biz il özel idaresi sadece yol su yapmıyoruz, Engellilere  yardımdan, turizm projelerine yeni AR-GE çalışmalarına katkı veriyoruz.  İlimiz genelinde Alaplı, Ereğli, Kozlu,  ve Üzülmez Kültür VVadisi'nde ki devam eden işlere yine ödenek ayırma durumundayız. Bu bütçemizde. 
Yani ilimizin bütününü kucaklamaya çalışıyoruz. 

Dış müdürlüklerden de hem güvenlik hizmetlerine hem  müftülük hizmetlerine hem sağlık tarım gibi Çalışmalara da destek veriyoruz. Zonguldak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak ilimizin bütününü kucaklamaya devam ediyoruz.
Ben bütün vatandaşlarımıza Zonguldak'ımıza 2024 yılı yatırım programının hayırlı olmasını diliyorum. 
2023 yılında ki aksamalar sebebiyle de herkesten özür diliyorum.  Elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz diyorum” 
 

Kaynak: Ercan Demir