İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli mecliste yaptığı konuşmada , 'Yaşadığımız felaketten ders alarak meclis olarak programlarımızda değişiklik yapmamız gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Demekki artık bunlara hazırlıklı olacağız. Altyapıyı ve sanat yapılarını daha da güçlendirerek yapacağız ki bu tip zararı en aza indirgemek için çalışacağız" dedi.

Stratejik plan görüşmelerinde ilimiz genelinde yaşanan fırtına ve yıkımları  değerlendiren Meclis Başkanı Necdet Karaveli şunları söyledi:

İL OLARAK YİNE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIK

"ilimizi etkisi altına alan şiddetli yağmur, fırtına işte yüksek yerlerdeki kar sebebiyle maalesef il olarak yine sıkıntılar yaşadık. Her şeyden önce geçmiş olsun diye başlamak istiyorum sözlerime. Şu anda işte batan gemi ve 13 mürettebat kayıp.  aynı zamanda  Yaraşlıyörük'te  sabahleyin 3 vatandaşımız kayıp diye bir haber aldık. Tabii ki bununla geçmiş olsun Diyoruz. Ölenlere rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum yakınlarına.
Tabii bizim alanımızda da il özel idaresi alanında da sıkıntılı yerlerimiz var. Birçok yerde yine problemler yaşadık arkadaşlar toparlayacağız. İşte Temmuz'da ki sel felaketinin yaralarını saramadan yine aynı şeylerle karşılaştık. Yapacak bir şey yok. Mevla'dan gelene razıyız ama artık iklim değişikliğimi deniyor. Bunun adına ne deniyorsa meclis olarak da daha farklı şeyler yapmamız gerekiyor. Demek ki bu bizim  artık programlarımızda da değişiklik yapmamız demek arkadaşlar.

İşte Kozlu bölgesinde 1.5 ayda açtığımız yol tekrar kesti arkadaşlar. Artık deprese değiştireceğiz  bu yolları. Yani dediğim gibi arkadaşlar zaten  stratejik plan bu dönemle birlikte sona eriyor. Demek ki arkadaşlar artık bunlara hazırlıklı olacağız. Altyapıyı yapacağız, sanat yapılarını yapacağız. Bu tip zararı en aza indirgemek için çalışacağız arkadaşlar. Bunun planlamasını yapacağız. Diyecek söz yok arkadaşlar. Geçmiş olsun diyorum tüm Zonguldak'ımıza"

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"


Bu gece Ereğli'de ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yada teşekkür eden meclis başkanı Necdet Karaveli sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sayın Bakanımız da dün bölgeye geldi kendilerine teşekkür ediyorum. İşte arkadaşlar Ekip arkadaşlarımız hemen hemen sabaha kadar çalışanlar vardı. İşte kar alan yerler, işte kapanan menfezler. Arkadaşlarımızın da emeğine sağlık diyorum."
 

Kaynak: Ercan Demir