Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Alaplı Belediyespor  evinde Türk futbolun köklü takımlarından Eskişehirspor’u ağırladı. 
Alaplı İlçe Stadı’nda yaklaşık 7 bin taraftarın izlediği maçta Sarı-mavili temsilcimiz, Kırmızı Şimşekler karşısında muhteşem bir futbol ortaya koyarak sahadan 4-0 galip ayrıldı  ve altın değerinde 3 puan aldı. 
Oynadığı futbol ile adeta Eskişehirspor’a futbol dersi vererek darmadağın eden Alaplı Belediyespor’a galibiyeti getiren golleri 29’de Emirhan, 64 Salim Uzun, 70’de Cömert ve 87’de ise İbrahim  Tavşan’dan geldi. 
Sarı-mavili ekip aldığı bu çok değerli galibiyet sonrasında 41 olan puanını 44 yaparak 3. sıradaki yerini korudu. Eskişehirspor ise 45 puanda  ve 2.sırada kaldı.  
Alaplı Belediyespor'lu  futbolcuları, teknik heyet, Belediye Başkanı Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar Türk futbolun köklü takımlarından Eskişehirspor’u yenmenin mutluluğunu yörenin yerel türküsü olan ' Alaplı'nın üstünden  Karga  geçiyor Karga' şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladılar.

Muhabir: Ercan Aygün