Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığında yapılan delege seçimleri sonuçlandı.
Beyaz Liste’ ile delege seçimlerine giren Osman Zaimoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kavgasız gürültüsüz seçim geçirdik bu noktada yönetim kurulunu ve değerli başkan Ebru Uzun’u kutluyorum diyen Zaimoğlu, temel ilkemiz partimizi bir adım daha öne geçirmektir dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın kendisini desteklediği yönündeki iddialara da yanıt veren Zaimoğlu şunları söyledi;
”Öncelikle mevsimin bu zor günlerinde insanların dinlenmeye ihtiyacı olduğu tarihte delege seçimlerimiz maalesef yapılmak zorunda kaldı. Tüm üyelerimiz özel hayatından ödün vererek delege olabilmek için yoğun katılım gösterdi, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok büyük bir demokrasi örneği gösterdiler. Bu konuda saygı duymamız gerekiyor ben kendilerine müteşekkirim. Üye arkadaşlarımız güzel bir yarış yaptılar. Bu yarış güzel ve centilmence geçti güzel anılarımız oldu, kucaklaştık uzun zamandır görüşemeyenler görüştü. Şölen havasında güzel mahalle seçimleri yaptık. Yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum iyi bir hassasiyet gösterdi, büyük fedakarlıkta bulundular. Delege seçimlerimizi kendine yakışır biçimde tamamladılar. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşları ve değerli başkan Ebru Uzun’u kutluyorum. Gelinen noktada hizmet yarışı için kişiler ve gruplar yola çıkıyorlar, delegelere sahip olmak, delegelerin vereceği oylarla da yönetim kuruluna ilçe başkanlığına aday olmak istiyorlar. Biz hizmet yarışına varız. Seçilemeyen seçilen vardır, kazanan kaybeden yoktur. Sonunda kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Temel ilkemiz partimizi bir adım daha öne geçirmektir.
Diğer arkadaşlar ben daha iyi yaparım diyor ben de ben daha iyi yaparım diyorum. Mahalli listelerine baktığımız zaman da 6 mahalle beyaz liste, 3 mahallede de sarı liste olarak girdik buradan başarı ile çıktık. Toplam 19 mahalle olan Zonguldak merkezdeki 4 mahalle de liste koymadık. Toplam 15 mahalle de seçimlere girdik. Üyelerimiz, delegelerimiz bizi takdir etti. Güzel bir başarı elde ettik bu bizi motive etti. En önemli kriter kırmadan, dökmeden, kucaklaşarak, kardeşçe yarışmaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı bir insanım. İlkelerine, ideolojisine,felsefesine bağlıyım. Partimin en yüksek seviyeye gelecek çakışmayı yapmakla mesulüm. Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun, Cumhuriyet halk Partisi’nin fabrika ayarlarına dönmüş bir yönetim yapısı oluşturarak ben Zonguldak’ta ilçe başkanlığına adayım. İlçe başkanlığına aday olacağım için benim Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile ilgili bir yarışmam yok. İlçe başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması için geçen sene yaptığım gibi sabah 6:30’da sahaya iner gece yarılarına kadar partinin başarısı için çabalarım. Belediye başkanlığına adayımız o dönem kim olursa kazanması için elimden geleni yapacağım. İlçe başkanı da, üye de, delege de olsam ne gerekiyorsa yapacam bu benim asli görevim. Ben idealistim, Atatürk’çüyüm, ilkelerim, siyasi ahlakım var. Benim siyasi ahlakım şunu gerektirir; bağlı bulunduğun siyasi parti için sonuna kadar hizmet etmek. Kişisel menfaat üzerine şu adayı beğenmedim şeklinde tavrımız olamaz. Tek derdimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olmasıdır.”

( Haber- Neriman Dengiz)