Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı, gazeteci Mustafa Tığlı ile birlikte Kanal Z'de, Yeni Adım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programına katıldı.

Programda, Almanya'dan başlayıp Zonguldak'ta devam eden seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Özkan Yağcı, seçim manifestosundan bölümler aktardı, Zonguldak'ın acil çözüm bekleyen temel sorunlarına ve çözümlerine ilişkin görüşlerini açıkladı.

TTK'ya en az 5 bin işçi alınması gerektiğini ifade eden Özkan Yağcı, ülkemizde meydana gelen son deprem felaketinin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarındaki uzmanlıkları ve kahramanlıkları ile dikkat çeken Zonguldak maden işçilerinin, Zonguldak'ın adını tüm dünyaya duyurduğunu söyledi.

Zonguldak Merkez'de AFAD Koordinasyon Merkezi, Devrek'te araç muayene istasyonunun mutlaka kurulması gerektiğini ifade eden Özkan Yağcı, taşkömürü üretimi ile birlikte, ilimizde ekonomik seçeneklerin çoğaltılması, tarımsal üretimen destek verilmesi, TTK'ya ve ilimizde bulunan diğer kurumlara işçi alınmasında mutlaka Zonguldak insanına öncelik verilmesi konularında görüşlerini açıkladı.

DENİZ ULAŞIMI

Programda Zonguldak'ın ulaşım bakımından çok şanslı bir il olduğunu hatırlatan Özkan Yağcı, 'Karayolu, havayolu, demiryolu ve denizyolu ulaşım imkanlarımız var. Ancak bu imkanlar yeterince değerlendirilmiyor." dedi.

Özellikle bir kıyı kenti olan Zonguldak'ta deniz ulaşımının olmayışı büyük eksiklik olarak görüldüğüne işaret eden Özkan Yağcı, ilimizde mutlaka bir denizcilik işletmesi kurulması gerektiğini vurguladı. Deniz otobüsleri ve feribotlarla hem ulaşım, hem de turistik amaçlı ulaşım sağlanabileceğini belirten Özkan Yağcı, Zonguldak'tan Ereğli'ye, Bartın, Amasra ve Cide'ye kadar deniz otobüsleri ve feribotlarla ulaşım sağlanmasının ilimizin sosyal hayatına renk katacağını, ekonomik fayda sağlayacağını, kaza riskini azaltacağını ve bunu gerçekleştirmenin zor bir iş olmadığını söyledi.

Özkan Yağcı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren demiryolu kültürüne sahip olan Zonguldak'ta mutlaka gerekli altyapının hazırlanarak hızlı tren seferlerinin başlatılması gerektiğine de işaret etti.

ALMANYA OYLARI SEÇİMİ ETKİLER

Programa Almanya'dan gelerek konuk gazeteci olarak katılan, NRV Star Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Tığlı yaptığı seçim değerlendirmesinde, Almanya'da yaklaşık 4 milyona yakın Türkiye seçimlerinde oy kullanacak Türk vatandaşı bulunduğuna dikkat çekerek, bu ölçüdeki oy miktarının Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin sonuçlarını etkileyecek düzeyde olduğunu hatırlattı.

Gazeteci Mustafa Tığlı, ayrıca Almanya'da yaşayan yaklaşık 500 bin Zonguldaklı'nın kullanacağı oyların da seçim sonuçlarına yansıyacağını belirterek, gümrük kapılarında oy kullanma işleminin başladığını ve kendilerinin de oylarını kullandıklarını söyledi. Tığlı, bu seçimde oy kullanma oranının yüksek olacağını tahmin ettiğini belirterek, özellikle Özkan Yağcı gibi genç adaylara şans tanınmasını olumlu karşıladığını, Almanya ve Zonguldak'taki gözlemlerinden Mustafa Tığlı'ya büyük destek verildiğini ifade etti.

ALMANYA KANAL Z'Yİ İZLEDİ

 Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu, Memleket Partisi birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı ve Almanya'da yayınlanan NRV Star Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Tığlı'nın konuk olarak katıldığı SAHNE-İ SİYASET programı Almanya'daki Zonguldaklılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde Smart TV'den doğrudan izlenebilen Kanal Z canlı yayın programını binlerce Zonguldaklı izledi.

Program sonrasında Özkan Yağcı'ya Almanya ve Zonguldak'tan gelen destek telefonları susmadı.

Öte yandan, belli nedenlerle kendisine yönelik eleştirileri dikkate almayan Özkan Yağcı, " Biz, memleketimize hizmet için yola çıktık. Polemiklerle kaybedecek zamanımız yok. Ben herkese saygılıyım, herkesin de kendi vicdanlarında saygı ölçülerini tartmasını isterim" şeklinde görüş bildirdiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz