Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı, Zonguldak'ın kıyı kenti olmanın nimetlerinden faydalanamadığını belirterek, daha fazla geç kalınmadan denizcilik sektörünün geliştirilmesi, bunun için öncelikle bir "denizcilik işletmesi" kurulması gerektiğini ifade etti.

Seçim çalışmalarına ilçe, belde ve köylerde devam eden ve büyük ilgiyle karşılanan Özkan Yağcı, " Denizcilik sektörü, bir kıyı kenti olmasına rağmen ilimizin eksik kalmış yanlarından birisidir. Çok önceden bu sektörün oluşturulması gerekirdi. Zonguldak bir kıyı kentidir, denizcilik sektörünün oluşturulması ile tam anlamı ile bir liman ve turizm şehrine dönüşebilir. Diğer kıyı kentlerimizde gördüğümüz binlerce yolcu kapasiteli lüks turistik gemiler Zonguldak'ta neden yok? Denizimiz var, ormanımız var, doğa turizmine uygun çok güzel yerlerimiz, doğal plajlarımız, Harmankaya Şelaleleri gibi cennet köşelerimiz, mağaralarımız var. Bu değerlerimiz büyük bir turizm potansiyeline çevrilebilir. Sözkonusu büyük turistik gemiler Zonguldak'a gelip, periyodik olarak birkaç günlük ziyaretler yaptığı takdirde şehir ekonomisine çok büyük katkılar sağlayabilir. Şehir için büyük düşünmek, büyük projeler geliştirmek gerekiyor. Bu şehirde, bu olmaz diyerek kestirip atmakla olmaz. Bu şehirde her şeyin en güzeli olur, fiziki, ekonomik ve sosyo-kültürel projelerle her şeyin en güzeline layıktır" dedi.

"BU GEMİLERİ ZONGULDAK'A GETİRİRİZ"

Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı, ilimizde denizcilik işletmesi kurulması ve uygun liman koşulları sağlanması halinde binlerce yolcu kapasiteli lüks turistik gemilerin periyodik olarak Zonguldak'a gelip, belli süre demir atmasını sağlayacak ekibe sahip olduklarını belirterek, " Bu konuda iddialıyız, liman koşulları uygun olduğu takdirde binlerce yolcu kapasiteli turistik gemilerin periyodik olarak Zonguldak'a gelip demir atmalarını ve yüksek turizm potansiyeli oluşturmalarını sağlayacak ekibimiz var. Yeter ki, ilimizde denizcilik işletmesi kurulsun, liman koşulları bu gemiler için uygun hale getirilsin. Ayrıca, şehrimizde sektörün gelişmesi ve gemi adamı yetiştirilmesi için bir denizcilik lisesi kurulması da mutlaka sağlanmalıdır. Ereğli ilçemizde bulunan denizcilik lisesi, sektörün ihtiyacını karşılamaya yetmeyeceğinden il merkezimizde de bu liseye ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

"DENİZ ULAŞIMI MUTLAKA SAĞLANMALIDIR"

Açıklamalarında Zonguldak'ta deniz otobüsü ve feribotlarla deniz ulaşımının mutlaka sağlanması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarlayan Özkan Yağcı, " Bir kıyı kenti düşünün. Denizi var, gemisi yok. Böyle şey olmaz. Koskoca bir şehir, üstelik ülkemizin sınai kalkınmasına öncülük etmiş bir şehirde deniz var, ancak deniz ulaşımı yok. Bu büyük bir ihmaldir, büyük bir eksikliktir. Şehrimizden, Bartın, Amasra ve Cide'ye, diğer taraftan Ereğli'ye deniz otobüsleri ve feribotlarla hem ulaşım, hem de turistik gezi amaçlı ulaşım sağlanmalıdır. Bu konu  Ulaştırma Bakanlığı ile iletişim halinde çözülebilecek bir konudur. Halkımızın teveccühü ile milletvekili seçildiğim takdirde bunun sağlanması için sürekli mücadele edeceğime söz veriyorum" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz