Memur-Sen hükümetin 2024 yılı için % 23, 2025 yılı için % 11'lik zam teklifine çok sert tepki gösterdi. Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar hükümetin verdiği zam teklifinin çok komik olduğunu belirterek;
"Belki memur olarak grev hakkımız yok ama toplu iş bırakma eylemi yapma hakkımız var." diyerek hükümeti uyardı. 17'sinde ve 21'inde hükümetin yeni zam teklifini bekleyeceklerini ifade eden Aşkar, toplu iş bırakma seçeneklerinin masada olduğunu belirterek şunları ifade etti;
"1 Ağustos itibariyle başlayan 7.dönem toplu sözleşmelerinde Memur- SEN olarak hazırlamış olduğumuz toplu sözleşme taleplerimizi kamuoyuyla ve paylaşmıştık. Memur SEN'in taleplerine baktığınızda 2024 yılı için%70,  2025 yılı içinde %40 yani 2024 ve 2025 yıllarında totalde %110'luk bir zam talebimiz vardı. 14 günden beri devam eden toplu görüşmeleri sonrasında bugün itibarıyla hükümet zam teklifini açıkladı. Ama tabiri caizse bizim ifademizde daha fare doğurdu ifadesi az bile olduğuna inanıyorum.
Niye dağ fare doğurdu ifadesini kullanıyoruz?
 Sadece genel seçimden bu tarafa akaryakıta yapılan zam oranlarının %100'ün üzerine çıktığını, akaryakıta gelen zamla beraber her kesimdeki, kamudaki her ürüne gelecek zammı hesapladığınızda daha şimdiden % 100'ün üzerinde bir zam furyasının olduğu bir dönemde Memur Sen'in istediği  % 110'luk 2 yıl için zam teklifi son derece makul ve akılcı gerçekçilere dayanan ve rasyonalist gerçeklere dayanan zam talebi olmasına rağmen hükümet adeta kendisini yalanlar vaziyette.
Çünkü 2024 yılı için hükümetin enflasyon beklentisi % 58 iken hükümetin memura yaptığı zam teklifi 2024 yılı için % 23, 2025 yılı için % 11 olmuştur. Yani öz ifadeyle söyleyecek olursak, hükümet kendi enflasyon beklentisinin altında bir zam teklifi memura sunarak adeta memurla dalga geçmiştir. Kamu çalışanıyla dalga geçmiştir. Önerilen zam teklifini neresinden tutarsanız tutun. Sağdan tutun, soldan tutun, ortadan tutun nereden tutarsanız tutun bugünün gerçekleriyle uyuşmayan bir teklifle karşı karşıyayız. Dolayısıyla böylesi bir teklif konusunda değerlendirilecek. İşte şöyle olumlu bakıyoruz diyecek hiçbir şey bulma şansımız yok. Tamamen olumsuz bulunuyoruz. Rastgele gerçeklerden uzak Tamamen hayal ürünü bir taraftan enflasyonla mücadele noktasında sadece akaryakıta yüzde 100'ün üzerinde zam gelirken memura reva görülecek zam konusunu konuşma gereği bile düşünmüyoruz. Genel merkezimiz gerekli değerlendirmeyi yapıyor. Ayın 17'sinde ve 21'inde yeni bir zam teklifi daha gelecek 17'sindeki zam teklifinin piyasa gerçekleriyle örtüşen, kamuoyunun gerçekleriyle örtüşen ve memurun gerçekleriyle çalışanın örtüşen bir zam teklifi beklediğimizi burada belirtiyorum. Aksi takdirde evet biliyorsunuz memurun grev hakkı yok. Ama Bizim de  üretimden gelen gücümüzü engelleme yani iş bırakma hakkımız var. Bu yollara tevessül etmek istemiyoruz ama en son çare gerekirse iş bırakmadan tutun da toplu eyleme kadar her türlü eylem süreci içerisinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz"

(Haber-Ercan Demir)