İl Divan toplantısında konuşan Daadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, "Siyaset iddia işidir biz milli görüşçüler olarak iddia ediyoruz bizim yönettiğimiz belediyede rüşvet, yolsuzluk ve bütçe açığı olmaz. Bu bizde olan mayadan kaynaklanır." dedi.

Toplantıda İl Başkanı Burak Erol Zonguldak ve ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
İl Başkanı Burak Erol yaptığı konuşmada, "Siyaset iddia işidir biz milli görüşçüler olarak iddia ediyoruz bizim yönettiğimiz belediyede rüşvet, yolsuzluk ve bütçe açığı olmaz. Bu bizde olan mayadan kaynaklanır. İlçe ve beldelerde mevcut belediye başkanlarının hepsinden daha iyi yönetecek dava kardeşlerimiz var." İfadesini kullandı.

Milli görüşler olarak çok bedeller ödedikerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol şunları söyledi;

BİZ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER OLARAK ÇOK BEDELLER ÖDEDİK VE ÖDEMEYİ DE DEVAM EDİYORUZ.

Biz Milli görüşün temsilcileri olarak çok bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Hareketimize ait  4 parti farklı zamanlarda kapatıldı faaliyetine son verildi, 4 ayrı defa siyasi bölünme yaşadık. Bugünde her kesimin izlediği gibi yine dimdik ayaktayız. Genel merkezinden mahalle başkanına kadar birbirine islam kardeşliği ile bağlanan bir teşkilat yapısına sahibiz. Bizde hiç kimse kendisi için yaşamaz, kardeşi için ve davası için yaşar. Davamızın sahip olduğu ilke ve hedefler, dünyayı idare etmek isteyen egemen güçleri halen korkutmakta ve derinden sarsmaktadır. . 
Erbakan hocamızın bize çizdiği siyasi yoldan ve teşkilat kurallarından zerre kadar taviz vermeden kutsi mücadelemize devam ediyoruz.
Şunun altına çizerek ifade etmek isterim ki; bir çok haksızlığın yaşandığı dünyada tüm insanlığın kurtuluşu için çalışan ve mükemmel şekilde organize olan bu siyasi hareket elbet bir gün hedeflerine kavuşacaktır ve bundan şüphemiz yoktur. 

ETRAFIMIZDA BİRÇOK DAVA İSMİNİ KULLANAN SİYASİ PARTİLERE VAR AMA BUNLARIN ÖMRÜ 3-5 SEÇİMLİKTİR

Etrafımızda izliyoruz ve görüyoruz dava kelimesini kullanan bir çok siyasi parti kurulmuş faaliyet gösteriyor.Bunların ömürleri 3-5 seçimliktir hepsi süs bitkisi hükmündedir.Milli görüş ve Saadet Partisi kökü yerde olan dalları gökte olan asırlık çınardır. Bunu akıl ve izan sahibi olan insan evladının inkar etmesi ve kabul etmemesi mümkün değildir, bu siyasi hareket rüşdünü tüm dünyaya ispat etmiştir.

BELEDİYE BAŞKANLARINI BELİRLEMEK İÇİN ANKETLER DÜZENLEYECEĞİZ..

31 Mart 2024 seçimleri önümüzdeki günlerde yapılacak ve ülkemizin mahalli idareler yöneticileri seçilecek. Bu seçimlerin farklı siyasi gelişmelere ve sonuçlara sebebiyet vereceği aşikardır. İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte belediye başkanı, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi başvurularını alıyor ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz.İlimizin farklı seçim noktalarında anket ve halkımızın beklentilerini anlamak için kurumsal çalışmalar planlıyoruz. Mevcut belediye başkanlarının memnuniyet ölçümlerini yaptırmaya başladık.

DEREDEN ISRAR EDİLİP ZARARSIZ HALE GETİRİLMESİ BU KADAR ZOR OLMASA GEREK..

Gerçekten ilimiz kuvvetli fırtına ve yağmur altında günler geçirdi.Gemi battı ,derelerimiz taştı,esnafımızın dükkanlarına,vatandaşlarımızın evlerine su baskını gerçekleşti, saatlerce susuz ve elektriksiz kalındı. İlimizin değişik noktalarında aşırı yağmurlarda taşkınlık gösteren derelerin ıslah edilip zararsız hale getirilmesi çok zor bir hadise değildir. Enerji kesintilerinide, enerjiyi ileten hatları yeraltına almak suretiyle yürütülen çalışmalar tahmin ediyorum yarım kaldı veyahut yavaş ilerliyor.Zonguldak fevkani köprü yıkım çalışması sona ermek üzere inşallah umut ediyorum boşa çıkan alanlar için düzgün projeler yapılır. Çünkü umut ediyoruz çünkü kamuoyu ile paylaşılan detaylı bir çalışma bilmiyoruz.

SİYASET İDDİA İŞİDİR..
 
Siyaset iddia işidir biz milli görüşçüler olarak iddia ediyoruz bizim yönettiğimiz belediyede rüşvet, yolsuzluk ve bütçe açığı olmaz. Bu bizde olan mayadan kaynaklanır. İlçe ve beldelerde mevcut belediye başkanlarının hepsinden daha iyi yönetecek dava kardeşlerimiz var. Halk ile yakın ilişki kurma noktasında ve halkın sosyal tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir anlayışa sahibiz.Biz inancımızdan dolayı halka hizmeti ibadet maksadıyla yapar ve ahirette karşılığını alacağımızı biliriz.Biz bir devlet makamına geldiğimizde nerden rant çıkartırız nerden cukka indiririz diye aklımızın ucundan geçirmeyiz.  Biz bir göreve geldiğimizde başarı için gece gündüz çalışır ve Allah’ın yardımıyla başaracağımızı biliriz. Biz hiçbir başarıyı kendimizden bilmeyiz.
BİR YILDA AÇLIK SINIRI 6 BİN 991 LİRA ARTTI
• AÇLIK SINIRI 15 BİN 648 BİN TL: 

Birleşik Kamu İş, açlık sınırı 15 bin 648 liraya, yoksulluk sınırı ise 45 bin 46 liraya çıktı.

YOKSULLUK SINIRI 19 BİN TL ARTTI: 

Böylelikle son bir yılda açlık sınırı 6 bin 991 lira, yoksulluk sınırı ise 19 bin 624 lira artış göstermiş oldu.

ET BALIK HARCAMASI 1 YILDA 2 BİN TL ARTTI:

En fazla alış-veriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlara göre, dengeli beslenebilmek için et-balık-yumurtaya aylık olarak harcanması gereken 2022'nin aynı ayına kıyasla ise 2 bin 145 lira artarak 4 bin 258 lira oldu. 

SÜT ÜRÜNLERİ HARCAMASI 1 YILDA 1.217 TL ARTTI: 

Süt, yoğurt ve peynir için yapılması gereken harcamada son bir yıllık dönemde ise bin 217 liralık artış oldu. 

MEYVE HARCAMASI 1 YILDA 787 TL ARTTI: 

Meyve için harcanması geçen yılın aynı ayına göre ise 787 lira artarak bin 443 lira oldu. 

SEBZE HARCAMASI 1 YILDA 703 TL ARTTI: 

Sebze harcaması geçen yılın aynı ayına göre ise 703 lira artarak 1 bin 860 liraya kadar çıktı. 

GIDA DIŞI HARCAMA MİKTARI 29 BİN TL: 

Dört kişilik bir ailenin gıda dışındaki gereksinimlerini “yoksunluk hissi duymadan” karşılayabilmesi için gereken harcama tutarı da Kasımda 29 bin 398 liraya çıktı. 

YOKSULLUK SINIRI 50 BİN TL 

• BES/AR.araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 TL’ye, yoksulluk sınırı 50 bin 750 TL’ye yükseldi. 

SAĞLIKLI BESLENMENİN MALİYETİ 573 TL:

Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 lirayı buldu.

BEKÂRIN MALİYETİ 23 BİN TL: 

Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise 23 bin 311 lira olarak hesaplandı.

AÇLIK SINIRI %100 ARTTI: 

Verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre açlık sınırı yüzde 100,88, yoksulluk sınırı yüzde 81,77, yaşam maliyeti ise 101,51 arttı. 

BÜYÜKŞEHİRLERDE BARINMAYA MAAŞIN %80’İNİ GİDİYOR:

Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının yüzde 75-80’nini kiraya ödemek zorunda kalıyor. 

GIDA FİYATLARI 41 AYDIR SÜREKLİ ARTIYOR 
SON 5 AYLIK ARTIŞ %41: 

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yayımladığı ‘Halkın Enflasyonu’ araştırmasına göre gıda fiyatları son beş ayda toplam yüzde 41,8 yükseldi. 

SEPETTEKİ 1 YILLIK ARTIŞ 531 TL: 

Eylül 2021’de 100 liraya satın alınan bir gıda sepeti için vatandaşlar bu yıl kasım ayında 631 lira ödemek zorunda kaldı.

YOKSUL KESİMİN GIDAYA AYIRDIĞI PAY %36: 

En zengin yüzde 20’lik kesim tüketim harcamalarının yüzde 16,6’sını gıda için ayırırken, en yoksul yüzde 20’lik kesiminin gıdaya ayırdığı pay yüzde 35,8.

BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI AZALIYOR 
• BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI DÜŞTÜ: 

 TÜİK verilerine göre 2023 yılı başında 17 milyon 876 bin olan büyükbaş hayvan varlığı Ekim ayında 16 milyon 667 bine kadar geriledi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 5 MİLYON DÜŞTÜ: 

58 milyon olan küçükbaş hayvan varlığı 53 milyona kadar düştü • BİLGİ: Canlı hayvan ithalatı yılın ilk on aylık döneminde 682 bin 331 baş olarak, et ithalatı ise aynı dönemde 26 bin 954 ton seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak: Ercan Demir