Kurbağa ile akrebin hikayesini bilmiyorsanız birazdan öğreneceksiniz. After Life dizisini takip edenleriniz varsa anımsayacaktır. Ben oradan duydum. Hikaye şöyle;

Yüzemeyen bir hayvan olduğunun farkında olan akrep, bir gün nehrin öte yanına geçmek zorunda kalır. Ne yapacağını düşünürken kıyıda pinekleyen kurbağayı görür.

Akrebin kendisine yanaştığını fark eden kurbağa korkudan suya atlayıp uzaklaşmaya başlar. Akrep yalvaran bir ses tonuyla sorar:

“Kurbağa kardeş; karşıya geçmem gerek. Beni sırtında taşır mısın?”

Kurbağa büyüyen gözleriyle cevap verir.

“Daha neler? Beni sokup öldürürsün!”

“Olur mu?” der akrep. “O zaman ben de suya batar, boğulur, ölürüm”.

Hikayeye burada biraz ara verelim. Siz olsaydınız ne yapardınız, sizden yardım isteyen akrebi geri çevirir miydiniz? Akrep kötüdür ama sözünde durmazsa o da ölecek. Akrebe güvenir miydiniz?

Kurbağa biraz düşünür ve akrebe hak verir. Kıyıya çıkar, onu sırtına alır ve karşı yakaya doğru yüzmeye başlar. Yolun yarısında ensesinde bir sızı hisseder. Vücudu hızla soğumaktadır. Kolları, ayakları hissizleşir. Beraber dibini boylayacakları suya batarken son nefesinde sorar:

“Hani sokmayacaktın akrep kardeş?”

Akrep mahsun, mahçup, çaresiz cevap verir:

“Ne yaparsın kurbağa kardeş; ben akrebim, benim huyum bu.”

E şimdi suçlu kim?

Saftirik kurbağa mı yoksa tabiatı gereği onu sokan akrep mi?

Birinin tabiatında inanıp güvenip yardım etmek var. Diğerinin tabiatında her şeye rağmen öldürmek. Kim bilir belki de suçlu kaderdir.  

İki türlü insan vardır; kurbağa olanlar ve akrep olanlar. Kurbağa olmak iyidir. Tertemiz bir kalbin vardır. İnsanlara güvenirsin, insanlara yardım edersin. İnsanları seversin, vicdanlısındır, safsındır, temizsinsindir ama aynı zamanda üzülen, kaybeden ve kullanılan tarafsındır. Akrep olmak da iyidir. Akrep olmak havalıdır; çekicisindir, güçlüsündür, karizmatiksindir ama biraz da kötüsündür, vicdansızsındır. Üzersin, acıtırsın, kandırırsın. Hem kendini, hem başkalarını.

Geçen arkadaşlarla muhabbetini yaptık. “Ben kurbağayım” diyorum. “Yok sen illa akrepsin” diyorlar. Onlar desin dursun. Ben kendimi biliyorum. Ben kurbağayım.

Bu arada siz hangisisiniz?

Sevdiğim söz: “Mervelerdeyim. Ders çalışıyoruz baba.” – Anonim

Tavsiye Film: Five Feet Apart

Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki e-mail adresine veya instagram hesabına yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerileriniz için de yazabilirsiniz.

e-mail: [email protected]

İnstagram: b.bulut09