TFF İkinci Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, maddi imkansızlıklar nedeni ile son  birkaç sezondur sıkıntı yaşıyor.
5 senedir ikinci ligde yer alan Kırmızı-Laciverti ekip maddi sıkıntı  nedeni sezonu zor tamamlıyor. Ligde kalmayı son  anda garantiliyor.
Yönetim kurulu, takıma maddi destek sağlamak için  girişimlerini sürdürüyor.
Her sezon olduğu gibi  yeni sezon öncesinde  kurtuluş reçetesi olarak ‘ isim sponsoru’  bulunması  amaçlanıyor.
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner,rahat bir sezon geçirmek ve zirveye oynayan bir takım kurmak için isim sponsoru bulmaları gerektiğini belirtti.  Büyük firmalardan gelecek olan tekliflere açık olduklarını belirten Caner, yaptığı açıklamada şunları söyledi,” Son birkaç sezondur ikinci ligde  maddi imkansızlıklar nedeni ile sıkıntı yaşıyoruz. Bu sezonun da zor geçti ama  ligde kalmayı zorda olsa başardık. Bu imkanlarda  ligde kalmayı başardık. Artık  bu sezon geride kaldı. Takımı daha ileri getirmek için yapılması gerekenleri  belirlemeliyiz. Yeni sezonda aynı sıkıntıyı yaşamamak için bir an önce  planlama yapmalıyız. A.Ş Başkanımız Hakan Hürfikir ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir araya gelip  yol  haritasını  belirlemeliyiz. Ne yapacaksak bir an önce karar vermeliyiz. Artık bu takımı ileriye getirmeliyiz. Onun için başta Valimiz, Belediye Başkanımız, Millet Vekillerimiz siyasi parti ayrımı yapmaksınız el ele vermeliyiz. Valimiz önderliğinde bir yön çizilmelidir. İnşallah bu konuda sayın valimiz bize  öncülük edecektir. Zonguldak’ın yaranına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Her kez  içindeki düşünceyi bir kenara koyacak. Ortak  noktamız Zonguldak  ise  el birliği ile  takımı daha yerlere getirmeliyiz. Kulübün hiçbir geliri yok. O zamanki  Valimiz Ali Kaban ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in ve TTK Genel Müdürü’nün verdiği otoparkı  büyüterek oradan azda olsa gelir elde ettik. Bağışlarla ve desteklerle buralara geldik. Zonguldakspor için ne gerekiyorsa yaptık. Gelir sağlamak için Çaycuma kaymakamı ile  saniyede kapı kapı dolaştık. Zonguldakspor için yapmadığımız kalmadı. Arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yaptık. Yeni sezonda sıkıntı çekmemek için mutlaka bir isim sponsoru bulmamız şart.  Bunun için sayın Valimizin öncülüğünde, Belediye Başkanımız, Millet Vekillerimizin katılacağı bir toplantıda Zonguldak Kömürspor’un yol haritası çizilmelidir. Bence burada en büyük proje ilimizdeki sanayi kuruluşlarının veya büyük holdinglerden bir tanesinin Zonguldakspor’a isim sponsoru olmasıdır. Zonguldakpor bu şekilde  hedefine ulaşır”
(HABER: ERCAN AYGÜN )

Editör: Haber Merkezi