Birinci Amatör Küme Merkez B Grubunda haftaya lider olarak giren Tersanespor, takipçisi Karamanspor ile Kilimli sahasında karşı karşıya geldi.
Haken Bayram Çiv’in yönettiği maçın ilk yarısını büyük çekişmeye sahne oldu. Müsabakaya iyi başlayan Karamanspor ilk 15 dakikada topa daha çok sahip oldu. 15’inci dakikadan sonra oyunda  dengeyi kuran Tersanespor, geliştirdiği ataklarda gol aradı. 22’inci dakikasında  sol kanattan Karamanspor ceza sahasına yapılan ortada  topu iyi takip eden Usrancan kafa ile filelere göndererek  Tersanespor’u 1-0 öne geçti. Skor üstünlüğünü eline geçiren Martılar, yakaladıkları  birkaç pozisyonu  değerlendiremeyince  ilk 45 dakika 1-0 Tersanespor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.
2 TOP DİREKTEN DÖNDÜ 
 Maçın ikinci yarısında daha kontrollü  oynayan  Tersanespor, geliştirdiği organize ataklarla farklı arattırmaya çalıştı. Bu pozisyonların 2 tanesinde top direklerden geri gelince Tersanespor mutlak gollerden oldu. 75’inci dakikadan sonra iki 2 net fırsat daha yakalayan Tersanespor’lu futbolcular Karamanspor  kalecisi  Mahsur Ali’yi geçemediler.
ATAMAYA ATARLAR
Son bölümlerde adeta nefesler kesildi. 80’inci dakikada  Tersanespor’lu Emre Can  çift  sarı kart sonrası kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
 İkinci yarıda  defansın arkasına atılan uzun ve yanlardan şişirme toplanla gol ayan Karamanspor, 1 puanı uzatma dakikalarında kurtarabildi. 90+2’inci dakikada Karamanspor atağında  ceza sahasına yapılan ortada Tersanespor’lu oyuncuların bir anlak dalgınlığını iye takip eden   tecrübeli futbolcu Taner kafa ile topu  kaleye gönderdi. Kaleci Nevzat’ın müdahalesine rağmen top  filelere gidince  maçta 1-1’lik eşitlik sağlandı. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca  müsabaka 1-1 berabere sonuçlandı. Karşılaşma sonrası son dakika golü ile galibiyeti kaçıran Tersanespor’lu futbolcular üzüntü yaşarken 1 puanı son anda kurtaran Karamanspor cephesi ise büyük sevinç yaşadı. 
 Bu sonuçtan sonra Tersanespor puanını 14’e, Karaman spor ile 13’e yükselterek sezonun ilk yarısını tamamladılar.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi