TFF İkinci Lig Beyaz Grupta yer alan Zonguldak Kömürspor’un  Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Kulüp Binasında  düzenlediği basın toplantısında şehit madenci formaların satışı ile ilgili bilgiler aktardı.
Zonguldak Kömürspor’a  maddi gelir sağlanması için  firmaya 3697 adet  forma yaptırdıklarını, belirten Öztürk, Ocak ayından bu güne kadar 2920 forma sattıklarını söyledi. Formaların kendisi ve  Merkez  çarşısında iş yeri olan Hidayet Yılmaz aracılığı ile satıldığını belirten  Öztürk, üretici  firmaya da belirli bir maliyet ücreti ödediklerini  söyledi.
En Büyük desteği Erdemir çalışanlarından aldıklarını anlatan Öztürk, Genel maden İçsileri sendikasında ise  bir destek göremediklerini  ifade etti.
FORMA PARALARI NEREDE DİYE SORUNLARA
Forma alanlara tek tek teşekkür eden Şükrü Öztürk, şu bilgilere yer verdi” Zonguldak Kömürspor’un ayakta kalması için çeşitli projeler üretiyoruz. Ocak ayında başlattığımız forma projemiz oldu. Ocak ayından bugüne kadar çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Gönüllü olarak forma alan taraftarlarımız da oldu. Kulübün ekonomik sıkıntıları basın da yer bulduğunda o haberlerin altına yorum yapan arkadaşlara cevaben şunu söylemek istiyorum; o paralara ne oldu diye soruyorsunuz ve ben bugün bu konulara açıklık getireceğim. Daha önce 3684 madenci anısına yapılan formamızda olmuştu ama bu kadar talep görmemişti. Bugüne kadar 3 bin 697 adet forma yaptırıldı. Bu formaların 2920 tanesi satıldı.”
VEREMEYECEK HESABIMIZ YOK
Forma satışından elde edilen gelirlerin nereye harcandığını  kalem kalem  açıklayan  Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü,” İkinci yarı 9 maça çıktık. 5 tanesi dış, 4 tanesi iç saha maçı. Federasyon ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar neticesinde kulübün bütün personeli, futbolcular ve teknik heyetine test yapılıyor. İç sahada 55-60 kişiye test yapılıyor. Emniyet yetkilileri, saha içi personeli, kulübün tüm ekibi test oluyor. Deplasmanda ise 40 kişiye test yapılıyor. 9 maçın test parası bu formalardan karşılandı. Bir maçın test ücreti ortalama 8 bin liradan civarında tutuyor. Toplam’da ise   80 bin lira civarında  tuttu. Kalan maçlarımız içinde test yapılacak.  Hekimoğlu Trabzon maçından sonra futbolcumuz Hakan Çevik’in ‘Ceplerinde 5 kuruş para yok’ şeklindeki açıklaması gündem oldu. Düne kadar sadece Erzincan maçı primleri vardı. Dün Erzincan maçının primleri de ödendi. Primleri düzenli ödemeye çalışıyoruz. Primlere ödediğimiz para ise 160 bin TL. Bu para da forma paralarından karşılandı. “
DEPLASMAN GİDERLERİ FAZLA TUTUYOR
Deplasman  giderlerinin fazla tuttuğunu ifade eden Şükrü Öztürk, sözlerine şöyle devam etti.” 
Son deplasmanımız olan Urfa’nın uçak masrafları 14 bin 200 TL tuttu. 9 bin TL konaklama bedeli tuttu. Zonguldak’ta ki havalimanımız çalışmadığı için Ankara veya İstanbul’dan havayolunu kullanıyoruz. Bu süreçte 2 otobüs tutuluyor. Zonguldak’tan İstanbul’a giderken ayrı otobüs, gittiğimiz yerde takımı hava alanından alıp  otele ve maç günü sahaya,maç sonu ise yeniden hava alanına getirmek için ayrı bir otobüs tutuyoruz. Bunun Otobüs bedeli 8 bin TL. Otel dışında maç sonu dönüş yolunda  futbolcuları aç getiremezsiniz. Yolda yenen yemek ise 4 bin TL civarında tutuyor. Şanlıurfanın deplasman masrafı 35 bin 200 lira. Daha önce Yönetim Kurulu Üyesi olan Engin Küçükarslan Urfa deplasmanının 9 bin TL’lik  konaklama masrafını ödedi. Bizde onun karşılığında forma gönderdik. Kendisine teşekkür ediyoruz. Uzak deplasmanların masrafı  35 bin TL ‘yi buluyor. Yakınları ise  10-15  bin TL çıvarında tutuyor. Yani bir deplasman giderimiz ortalama 15- 18 bin TL tutuyor.  Bu masrafların bir kısmını forma satışından elde edilen parayla karşıladık.”
KONAKLAMA GİDERİ  VAR
Öztürk  tesislerde  günlük  bazı giderlerin olduğunu  ifade ederek şu bilgilere yer verdi,” Kulüp binamız  tadilatta olduğu için bir süre 
DSİ’de tesislerinde konukladık. Tabi bir karşılığı var.  Tesisimizin tadilatından kalan borçlar da ödendi. Kulübün günlük bin TL’lik  gideri var. Çünkü futbolcuya her öğün ıspanak yediremezsin. 3 öğün yemek çıkıyor. Mutfak masrafı,Telefon, internet, elektrik, su, ısınma gibi giderler var. Bunlara karşılık sadece otopark gelirimiz var. Forma satışıyla bir gelir elde ettik. Bu giderlerin bir kısmını da buradan  karşıladık.  Formada  hedefimiz 6700 rakamını geçmek. Fazlası olursa ne ala.Paralar layıkıyla kullanılıyor. Devre arası transfer yasağımız vardı ama o konuyu bir şekilde aştık. Forma satışları ile o 180 bin TL’yi de ödeyeceğiz. 
SESDİKADAN SES ÇIKMADI
Forma satışı için  destek istedikleri Genel Maden İşçileri sendikasından henüz bir cevap gelmediğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı” Forma alanların içerisinde ne yazık ki Genel Maden İşçileri sendikası yok. Formanın sahibi Genel Maden İşçileri Sendikası’nın şu ana kadar hiçbir talebi olmadı. Birkaç kez görüştük ama sadece ‘Size döneceğiz’ dediler. Ancak taleplerinin olacağını da zannetmiyorum. Forma işi gönül işidir ama bu formada 263 şehit madenci kardeşimizin ismi yazıyor. Biz bunu 3 Mart dolayısıyla yaptırdık. Madenci takımı işçi Milli takımı diye anılıyor. Biz GMİS’in 1000 tane forma almasını beklerdik. Sezon başında bize GMİS’in 30-40 bin TL civarında desteği oluyor. Eğer biz bu paraya muhtaçsak o parayı da bize vermesinler, o desteği de yapmasınlar. En azından şehit 263 madenci kardeşlerimizin ailesine bu formalardan alınabilirdi. Bu saatten sonra ister yapsınlar, ister yapmasınlar. Benim için çok büyük hayal kırıklığı oldu. Çok tepki de alabilirim. Benim tek derdim Zonguldak Kömürspor’un iyi yerlerde olması. Bunlar benim görüşlerim. Kulüple bağlantısı yoktur. Eleştiriler sadece bana gelsin. Bundan sonra takdir kamuoyunun.
Ben  forma alarak Kulübümüze destek olan herse çok teşekkür ediyorum”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi