1 Ekim'de ilk hafta maçlarının oynanması planlanan ancak TFF Gelişim Ligleri Tertip Komitesi'nin kararıyla ertelenen U17 Elit A ve B Ligleri ile U19 ve U17 Bölgesel Gelişim Ligleri 15 Ekim'de başlayacak. U14, U15 ve U16 Gelişim Ligleri ise 16 Ekim'de start alacak.
Bu sezon, U14,  U15 ve U16 Gelişim Ligleri kendi yaş gruplarında tek kategori olarak oynanacak. Müsabakalar akreditasyon sistemi ile kontrollü bir düzende gerçekleşecek ve saha komiseri denetiminde yapılacak.
Zonguldak Kömürspor alt yapı takımı gelişim liglerinde U17 ve U19 olmak üzere 2 kategoride mücadele edecek.
U17 takımı Cumartesi günü Saat 15.00’de  Fener sahasında Çodum FK ile karşılaşacak. U19 takımı ise  deplasmanda Kastamonuspor ile karşılaşacak.
 Pandemi  döneminden sonra yeniden başlayan liglerde  2 kategoride mücadele edeceklerini belirten Alt yapı Antrenörü Metin Aydın, amaçlarının A takıma oyuncu kazandırmak olduğunu belirterek şunları söyledi” U17-U19 kategorilerinde  gelişim liglerine katılacağız. Oyuncularımızın gelişi açısından bu liglere katılmamız iyi oldu. Hedefimiz bu liglerde oyuncularımızın tecrübe kazanmaları ve A takıma  hazırlamaktır. Pandemi  döneminden sonra ilk kez katılacağımız. Başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi