Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), hakem ve temsilci raporlarının değerlendirmesi sonucunda cezalıları açıkladı.
Geçen hafta deplasmanda oynanan ve 1-0 galibiyetle sonuçlanan Tokat Belediyespor müsabakasında Zonguldakspor teknik direktörü kırmızı kart görerek saha dışına gönderilmişti.
PFDK, Ali Çalış'a bir maç yedek kulübesine giriş yasağı ve 10 Bin lira para cezası kesmişti.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
25- ZONGULDAK SPOR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. teknik sorumlusu ALİ ÇALIŞ’ın, 11.10.2026 tarihinde oynanan TOKAT BELEDİYE SPOR KULÜBÜ-ZONGULDAK SPOR FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. Nesine 3. Lig 1. Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmî müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."
TAKIMI DIŞARIDAN YÖNETECEK
Bir maç yedek kulübesi ve soyunma odasına giriş yasağı alan teknik patron Ali Çalış, pazar günü oynanacak olan Büyükçekmece müsabakasında takımını dışarıdan sevk ve idare edecek.





