Terleme sorununa karşı geleneksel tıpta 3 önemli çözüm açıklandı.
 Tıbbi yöntemlerin dışında geleneksel tıp olarak bilinen bitkisel çözümlerde terlemeye ve ayak kokularına karşı öneriler de bulunuyor.
Zonguldak Lokman Baharatçısı yaz aylarının başlamasıyla birlikte ortaya çıkan ter ve ayak kokularına geleneksel tıpta da çözümlerin olduğunu belirterek 3 önemli bitki ve maddenin kullanım sekli hakkında bilgi verdi. 
Şap taşı, adaçayı ve yasemin yağının terleme ve ayak kokularına  iyi geldiğini belirtildi.
Birinci olarak ter kokuları için şap taşını tavsiye eden aktar, şap taşını terlemelere iyi geldiği ıslatılarak koltuk altı, kasık bölgesi gibi terleyen yerlere sürülmesi ile terlemenin ve kokunun önüne geçilebileceğini belirtti. 
1.    Koku Giderici: Şap, bir tür doğal deodorant olarak kabul edilebileceğinden, hoş olmayan kokuların ana nedeni olan koltuk altlarında bakteri üremesini engellemeye yardımcı olur.
2. Terlemeyi azaltır: Şap, terin dışarı atıldığı gözenekleri kapatan büzücü maddeler içerdiğinden terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Şap teri cilt içinde hapseder ve terlemeyi önler.
3. Koltukaltı bölgesini beyazlatma: Şap, pul pul dökülmeye ve bölgeyi aydınlatmaya yardımcı olan özellikleri nedeniyle düzenli ve sık kullanıldığında koltuk altı bölgesinin beyazlamasına yardımcı olur.
4. Koltuk altı bölgesindeki sarkmaları giderir: Şap, cildi sıkılaştırmaya çalışan büzücü maddeler içerdiğinden, koltuk altını suyla ıslatarak ve şap taşı ile bölgeye dairesel bir şekilde masaj yaparak, koltuk altı bölgesindeki sarkmalardan kurtulmaya yardımcı olur. On dakika boyunca şap taşını cilde sürerek masaj yapın.
5. Tıraştan sonra cildi sakinleştirir: Şap, özellikle bölgeyi bıçakla tıraş ettikten sonra bölgeyi sterilize ve dezenfekte etme ve iltihaplanmayı önleme yeteneğine ek olarak, epilasyondan sonra koltuk altı bölgesindeki hassas cildi sakinleştirmeye yardımcı olur, tahrişini önler.
İkinci olarak da ada çayını öneren aktar, adaçayı bitkisinin kaynatılarak banyo suyuna ilave edilip kullanılabileceğini veya durulama suyu olarak da kullanılabileceğini belirtti.
Üçüncü alternatif ise Yasemin yağı öneren aktar yağın terleyen bölgelere sürülmesinin etkili olacağını belirtiyor.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz