Zonguldak Belediyesi Otobüs Terminali heyelan tehlikesine karşı risk altında bulunuyor.

Bir önceki dönemde terminalin üst kısmında tüm uyarılara rağmen risk taşıyan yol çalışması nedeni heyelana açık hale gelen alanda bir süre önce şiddetli yağışlar nedeniyle heyelan meydana gelmiş, terminalin arka kısmında bulunan yamaçlardan kopan taş ve kaya parçaları terminal binasına kadar gelmiş ve alanda otobüs bulunmayışı büyük bir faciayı önlemişti.

Aynı alanda yeniden heyelan meydana gelmesi ihtimaline karşı belediyece alınan önlemler yetersiz görülüyor.

Terminalin arka kısmının muhtemel bir heyelan sırasında kopan kütle ve kaya parçalarını tutması için tel örgülerle set çekilmesi yetersiz bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Vatandaşlar, beton zemine vidalanmak suretiyle monte edilen tel örgülerin büyük taş veya kaya parçaları ile toprak yığınlarını tutmasının mümkün olmadığını belirterek, bu alana mutlaka inşaat demirleri ile desteklenmiş beton kaideler üzerine yine inşaat demirleri ile desteklenmiş sağlam duvarlar inşa edilmesini, arka kısmının cep şeklinde oluşturulup, gelen tarassubatın akıp gitmesinin sağlanması gerektiğini hatırlatıyorlar.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün terminalde heyelana karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması için kalıcı önlemler alması bekleniyor.

Haber : Ersin Çorbacı

Editör: Haber Merkezi