Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 53 milyon 908 bin lira olarak açıklandı. Bölge trafiğini rahatlatması ve güvenli ulaşım imkanı sağlaması hedeflenen projenin ihalesine 2 firma teklif verdi. İhaleye Emay Yol Yapı Anonim Şirketi 46 milyon 709 bin TL, Tonya Yapı Mimarlık Mühendislik ise 59 milyon 131 bin TL teklif verdi.

İhale komisyonunun yapacağı değerlendirmenin ardından en uygun teklifi veren firmayla sözleşme imzalanacak. Projenin, yer tesliminin ardından 150 günde tamamlanması planlanıyor.

Proje kapsamında yapılacak alt geçit ile kara yolunun kuzey ve güney yakaları arasında alternatif bir bağlantı kurularak, bölgedeki ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA